Newsroom

Newsroom

"Κακός" βεζύρης ο Παπαμιμίκος – Τι καταγγέλλουν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης

Για τα καλά «φουντώνει» η εσωκομματική «κόντρα» στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου. Αυτή τη φορά, Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν «κοινό εχθρό» στο πρόσωπο του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

papamimikos12

Για τα καλά «φουντώνει» η εσωκομματική «κόντρα» στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου. Αυτή τη φορά, Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν «κοινό εχθρό» στο πρόσωπο του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Όπως άφησαν να διαρρεύσει κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο γραμματέας της ΝΔ φέρεται να υποστηρίζει ξεκάθαρα την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα την ίδια στιγμή που είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή Προέδρου.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται παρασκηνιακώς, ο γραμματέας της ΝΔ φέρεται να έχει ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο των Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, φαίνεται πως θέλουν να προλάβουν μια ενδεχόμενη «ρήξη» και να «συνετίσουν» τον «ατίθασο» Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ειδικότερα, όπως άφησαν να διαρρεύσει, ο Παπαμιμίκος έχει ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα υπέρ Τζιζικώστα κάτι το οποίο προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του κύκλου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ προσκείμενοι στον Μεϊμαράκη, θεωρούν ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, που είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή Προέδρου, να τάσσεται υπέρ μιας υποψηφιότητας.

Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου επισημαίνουν ότι ουδέποτε ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος τους ΚΕΦΕ πήρε θέση υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου ούτε πρόκειται να το πράξει. Υπογραμμίζουν επίσης πως ο κ. Παπαμιμίκος ούτε σε δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ούτε κάποια ραδιοφωνική ή άλλη συνέντευξη παραχώρησε.

Όσον αφορά το στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως θεωρούν καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, αλλά την ίδια στιγμή θέτουν ζήτημα συνταγματικού ασυμβίβαστου.

Όπως αναφέρουν, το Σύνταγμα προβλέπει πως ένας εξωκοινοβουλευτικός δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να υποδείξει ποιος θα είναι αυτός που θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την εντολή σχηματισμού.

«Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», προσθέτουν.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ξεσπάσει έντονη κόντρα τον Σεπτέμβριο του 2014. Αφορμή, στάθηκαν οι τότε δηλώσεις του περιφερειάρχη επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμάρα, για ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κάποιον άλλον. Ο Παπαμιμίκος είχε κατηγορήσει τον Τζιτζικώστα ότι απεργάζεται σενάρια ανωμαλίας ενώ επιθυμούσε τη σταθερότητα.

 

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//WEUROKINISSI