Κακοκαιρία: «Σκληρό» άδειασμα σε Δένδια από Καμπουράκη και Στάθη για τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων (video)

Οι δύο δημοσιογράφοι ζητούν απαντήσεις για όσα δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

stathis 1

Η κακοκαιρία Daniel έχει καταστρέψει ότι βρήκε στο πέρασμα της με Καρδίτσα, Βόλο και Τρίκαλα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και να υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι αλλά και εγκλωβισμένοι που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα βρεθούν σε ασφαλές μέρος.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η συμβολή του στρατού σε αυτές τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς από ότι φαίνεται ούτε συντονισμός υπήρξε ούτε η δέουσα βοήθεια σε μια στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οι δημοσιογράφοι του OPEN, Δημήτρης Καμπουράκης και Παναγιώτης Στάθης, άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα σήμερα σημειώνοντας ότι «Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε».

Όπως είναι λογικό οι δύο δημοσιογράφοι ξέσπασαν με τα λεγόμενα του υπουργού καθώς αν σκεφτεί κανείς τις εικόνες βιβλικής καταστροφής στις περιοχές της Θεσσαλίας και το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι χωρίς κανείς να ξέρει που βρίσκονται σίγουρα δεν υπήρξε καλός συντονισμός.

O Παναγιώτης Στάθης, μάλιστα, φάνηκε ιδιαίτερα αγανακτισμένος θέτοντας βασικά ερωτήματα για το πότε κλήθηκε ο στρατός να συμβάλλει στο επιχειρησιακό σχέδιο, σχολίασε με πολύ έντονο ύφος το τι σημαίνει ετοιμότητα καθώς όπως σημείωσε «Στο πεδίο δεν φάνηκε, το κράτος μισή μέρα δεν πήγε στις περιοχές».

O Νίκος Δένδιας πρέπει να ξεκαθαρίσει αν και που επιχείρησαν οι ένοπλες δυνάμεις και πότε κλήθηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων να βρεθούν  «πεδίο της μάχης».