Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Νέο μήνυμα με οδηγίες στους πολίτες για την προφύλαξη από την κακοκαιρία «Μπάλλος» εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα από το 112 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

5396210 1

Μέσω του μηνύματος, οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν, ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο μήνυμα, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές της Χαλκιδικής, Λαγκαδά και της Βόλβης

Μήνυμα του 112

Αξίζει να σημειωθεί ότι τεράστια προβλήματα εχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στον Δήμο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Σε διάφορα χωριά ακόμα και την έδρα του δήμου, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί από χειμάρρους, ενώ σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο η κίνηση των αυτοκινήτων, όπου είναι εφικτή, γίνεται με πολλά προβλήματα. Προς το παρόν δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μια και η κακοκαιρία συνεχίζεται αμείωτη.

Πολλά προβλήματα και στην Χαλκιδική. Υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.