Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία «Genesis»: Ανακοινώθηκαν οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο

Δείτε τις περιοχές

4570289

Τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία «Genesis» που θα χτυπήσει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Θράκη, Θεσσαλία. Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών υπάρχει για τη Θεσσαλία την Παρασκευή.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση, στην οποία ο Βασίλης Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία. Στις εν λόγω περιοχές θα σταλθεί μήνυμα από το 112, με 24ωρη ισχύ. Ο γενικός γραμματέας τόνισε επίσης ότι όλοι οι δήμοι, οι περιφέρειες και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Tα φαινόμενα θα είναι έντονα για τη χωρική ζώνη από το Ιόνιο και τη Δυτ. Στερεά μέχρι τη Θράκη, μέσω Θεσσαλίας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών υπάρχει για τη Θεσσαλία την Παρασκευή 10/6.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία “GENESIS” η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Πέμπτη (09-06-2022)
Από το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

2. Την Παρασκευή (10-06-2022)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα
εξασθενήσουν.
β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11-06-2022)
α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.