Κακοκαιρία «Ελπίδα» – Σκληρά πυρά Πατούλη για τον Πρωθυπουργό: «Ωραιοποίησε την κατάσταση»

Ο κ. Πατούλης επιτέθηκε στον ΔΕΔΗΕ - «Το γαϊτανάκι ότι φταίω για όλα εγώ να τελειώνει - Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

4888230

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο περιφερειάρχης της Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός «ωραιοποίησε την κατάσταση» με τη συγγνώμη του στους πολίτες, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;». 

Ο ίδιος εμφανίστηκε σαφώς ενοχλημένος καθώς η κυβέρνηση κεντρικά, πήρε την απόφαση να καλύψει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά να αφήσει «ξεκρέμαστο» τον ίδιο σε ότι αφορά τις συνέπειες της κακοκαιρίας εξαιτίας της «γύμνιας» του κρατικού μηχανισμού. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση, με την έννοια πως και άλλοι φταίνε» και συνέχισε λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός έδωσε μία διάσταση, έδωσε μία συγγνώμη αλλά από την άλλη πλευρά από τους κρίκους από την αλυσίδα, που είναι η πολιτική προστασία, να ζητήσουν και οι άλλοι κρίκοι συγγνώμη. Ο ΔΕΔΔΗΕ παραδείγματος χάριν».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια συνιστά μόνον έναν από τους κρίκους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και είχε το θάρρος να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα τη στιγμή, ενώ την ίδια στιγμή εξαπέλυσε πυρά προς το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες.

Προσπαθώντας να αντικρούσει τις ευθύνες που καταλογίζουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση τόνισε: «Κουράστηκα να ακούω το ίδιο και το ίδιο». «Ρίχνουν ευθύνη για λάθη άλλων στην Περιφέρεια!» πρόσθεσε και υποστήριξε πως τα μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στρέφοντας ευθέως τα βέλη του κατά της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…