Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Daniel: Στους 14 οι νεκροί – Εντοπίστηκαν μητέρα και γιος που ήταν αγνοούμενοι

Για πέμπτο 24ωρο οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δραματικές επιπτώσεις, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

διασωστες 1

Δύο ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί το μεσημέρι της Κυριακής 10/09 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ανεβάζοντας σε 14 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για την μητέρα με το παιδί της που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «πρόκειται για τις σορούς ενός άνδρα και μιας ηλικιωμένης που ανασύρθηκαν από οικία στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας και αναγνωρίστηκαν ως ο 65χρονος και η 88χρονη που αγνοούνταν. Πρόκειται για μάνα και γιο που ήταν στη λίστα των αγνοουμένων».

Οι αγνοούμενοι πλέον είναι επίσημα τρεις, καθώς νωρίτερα ανασύρθηκε η σορός 58χρονου αγνοούμενου από υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα.

 

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα

«Καμπανάκι» για το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές και φόβοι για τη δημόσια υγεία

Τον κώδωνα του κινδύνου απ’ την κατανάλωση του νερού της βρύσης αλλά και απ’ την επαφή με όλα τα στάσιμα νερά και τις λάσπες κρούουν γιατροί και άλλοι επιστήμονες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα κάλεσε τους πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό.

Η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι όλα τα λιμνάζοντα και στάσιμα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δυνητικά μολυσμένα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για κάθε είδους εργασία, για την προσωπική τους υγιεινή, για να πιουν νερό, για να μαγειρέψουν, ενδεχομένως ακόμα και για εργασίες που πρέπει να κάνουν μέσα στο σπίτι.

Η αναπλ. υπουργός συνέστησε στους πολίτες να εισέρχονται στα σπίτια με ειδικό εξοπλισμό και ρούχα υπό τον φόβο ηλεκτροπληξίας, ξεχνώντας προφανώς ότι χιλιάδες άνρωποι έφυγαν νύχτα απ’ το σπίτι τους και δεν έχουν δεύτερη αλλαξιά ρούχα. Eπίσης  χρειάζεται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό, αδιάβροχα ρούχα, γαλότσες, να μην έρχονται σε επαφή με λάσπες και ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε κάποιες περιοχές υπάρχει ηλεκτροδότηση. Μπορεί όμως μέσα στα σπίτια να υπάρχουν γυμνά καλώδια και πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…