Κακοκαιρία Daniel: Ακόμη μία νύχτα αγωνίας και καταστροφών – 11 νεκροί και νέες εκκενώσεις

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στις υποδομές, με τους διασώστες να προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν εγκλωβισμένους στα λασπόνερα.

5964452

Ακόμα ένα θύμα από τις φονικές πλημμύρες στη χώρα μας ταυτοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 11.

Πρόκειται για έναν 77χρονο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Τουρκονέρι, που πιθανότατα παρασύρθηκε από την ορμή των υδάτων και κατέληξε εκεί από τη Μαγνησία.

Την ίδια ώρα, ο “κόκκινος” συναγερμός παρατείνεται για τις παραποτάμιες περιοχές του Πηνειού καθώς η στάθμη του ποταμού έχει πλέον ξεπεράσει τα 10 μέτρα. Σε ορισμένα σημεία των περιοχών του Ιπποκράτη, της Φαλάνης, του Αγίου Θωμά και των εργατικών κατοικιών στη Γιάννουλη, το νερό έχει ανέβει στο ένα μέτρο.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο ως αναχώματα στα ορμητικά νερά. Ο τεράστιος όγκος υδάτων από τον Πηνειό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τα όρια του νομού Φθιώτιδας μέχρι την Πιερία και πολλές νταλίκες εγκλωβίστηκαν στα διόδια των Μαλγάρων.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής Νάματα, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα μέσω Γλαύκης, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής στο Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα μήνυμα εστάλη από το 112 και στους κατοίκους της περιοχής της Αλεξανδρινής, με την οδηγία να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς Ομόλιο, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…