Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Bora από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 30/11. Η κακοκαιρία Bora πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μπαράζ μηνυμάτων 112 να ηχούν στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Μεταξύ αυτών και η Αττική.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, τα δύσκολα για την Αττική δεν έχουν έρθει ακόμα. Για την κακοκαιρία Bora έκανε ανάρτηση ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας:
Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη-Πιερία-Ημαθία-Λάρισα εξακολουθούν να είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές από σήμερα το απόγευμα μέχρι την Κυριακή πρωί.
⚠️Επίσης από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το μεσημέρι, τοπικές θύελλες θα εκδηλωθούν από τους πολύ ισχυρούς Β/Α ανέμους 9-10 μποφόρ στο θρακικό πέλαγος, στη Χαλκιδική και στις όμορες περιοχές, στο Θερμαϊκο, στον Πλαταμώνα και στις όμορες παράκτιες περιοχές μέχρι τα παραθαλάσσια της Μαγνησίας.
⚠️Αττική: Σήμερα αργά το απόγευμα (μετά τις 19.00 ) κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.Επαναλάμβάνω λόγω των ιιδιαιτεροτήτων της περιοχής δεν αποκλείω μικρό προβλήματα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το προγνωστικό μοντέλο windy που δείχνει επιδείνωση στην Αττική τις βραδινές ώρες, με σφοδρές καταιγίδες να σαρώνουν τον νομό.
Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το windy αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 8 μμ και να συνεχιστούν κατά την διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Από τις 5 το πρωί και μετά, η κακοκαιρία Bora φαίνεται πως εγκαταλείπει την Αττική και θα κινηθεί προς της Κυκλάδες.
Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία της επόμενες ώρες, σύμφωνα με το windy είναι οι εξής: Νότια Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Αττική, Κυκλάδες, Σποράδες, Εύβοια.
Έρχεται νέα αλλαγή του καιρού με διαδοχικές κακοκαιρίες
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Λευτέρη Σούσου, Πέμπτη με Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Λευτέρη Σούσου
«Ένας φυσιολογικός καιρός έχει ανοιχτεί μπροστά μας. Όπως είχαμε ενημερώσει σωστά πριν λίγες μέρες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη φαίνεται να κυλάει με διαδοχικές κακοκαιρίες που θα δίνουν βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντροβόρεια ορεινά μας. Φαίνεται να επαληθεύεται αυτή η εκτίμησή μου γιατί όλα δείχνουν ότι το νέο σύστημα έχει κλειδώσει από την ερχόμενη Τετάρτη. Πρώτα θα επηρεαστούν οι πιο δυτικές κεντρικές και βόρειες περιοχές, ενώ από την Πέμπτη με Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
•Επειδή το έδαφος θα είναι σε αρκετές περιοχές κορεσμένο από την κακοκαιρία Bora, οφείλετε μια μικρή προσοχή στις πιο ευάλωτες περιοχές που δέχτηκαν και θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής.
•Δεν θα λείπουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, μιας που θερμοκρασιακά θα παραμείνουμε όλη την εβδομάδα σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.
●Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η νέα αλλαγή του καιρού που περιμένουμε μεσοβδόμαδα και θα αρχίζει να κορυφώνεται Πέμπτη με Παρασκευή.
Και το ενδιαφέρον του καιρού δεν τελειώνει μέχρι εκεί.
Φυσικά θα υπάρχουν ενημερώσεις για ότι νεότερο».
Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS