Κακοκαιρία Bora – Απίστευτη δήλωση Κικίλια: Έχουμε μόνο έναν νεκρό, ο οποίος δεν πειθάρχησε στο 112 (video)

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προσπάθησε να υποβαθμίσει το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Bora που άφησε πίσω της εκτός από ζημιές και νεκρούς.

kikilias 1

Με τραγικό τρόπο πέρασε από τη χώρα η κακοκαιρία Bora, καθώς ήδη έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας, ενώ τα νησιά της Λήμνου και της Ρόδου αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε στο ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για να σχολιάσει τις επιπτώσεις που άφησε η κακοκαιρία.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ώς άλλος ειδικός…μετεωρολόγος, χρησιμοποίησε κατά το δοκούν… την δήλωση του κ. Λέκκα, που έκανε λόγω για τον όγκο του νερού που έπεσε στη Ρόδο, και ήταν το 75% του  που έπεσε στην Βαλένθια, ανέφερε ότι ήταν κατά 15% λιγότερο από την Ισπανική πόλη, θέλοντας να δείξει λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός , και δεν πνίγηκε το νησί καθώς σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν. Κάτι που αποδόμησε και ο Θοδωρής  Κολυδάς που ξεκαθάρισε πως η σύγκριση με την περίπτωση της Βαλένθια κρίνεται μόνο επικοινωνιακά «δόκιμη»

Έχουμε μόνο έναν νεκρό, και όχι τρεις – Ευθύνη στον έναν που δεν  πειθάρχησε στο 112

Στην συνέχεια ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι από την κακοκαιρία είχαμε ανθρώπινες απώλειες καθώς είπε ότι δεν είναι τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία. «Ο ένας γλίστρησε και πέθανε μέσα στο σπίτι του, ενώ στην Χαλκιδική ερευνάται από την Αστυνομία αν έχει σχέση ο θάνατος του ανθρώπου με την κακοκαιρία. Χάθηκε ένας άνθρωπος που δεν πειθάρχησε στο 112. Υπήρχε 112 στην Λήμνο δύο ώρες πριν, στις 10 το πρωί, για το φαινόμενο που αναμενόταν στις 12. Αυτός ο άνθρωπος αγνόησε την εντολή να μείνουν όλοι στα σπίτια τους και “προέταξε” το αυτοκίνητο του και πήγε να πάρει το τρακτέρ του για να το τραβήξει».

Ο Βασίλης Κικίλιας επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά την κλιματική κρίση για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία, χωρίς να κάνει λόγο ότι η χώρα είναι απροστάτευτη εξαίτιας ότι αντιπλημμυρικά καθυστερούν,  και είπε ότι ειναι σε όλον τον κόσμο ανάλογα είναι τα προβλήματα με εκείνα της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το καλοκαίρι θα καίγεται η Καλιφόρνια, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα… Αυτή είναι η κλιματική κρίση, δεν μπορεί να μην υπάρχουν φωτιές.

Εμείς τι καταφέραμε το καλοκαίρι: βάλαμε μπροστά την ατομική ευθύνη με τους καθαρισμούς οικοπέδων, δώσαμε αγώνες με τους πυροσβέστες και περιορίσαμε τις απώλειες δασικών περιοχών. Πάμε στον χειμώνα: θα έχουμε πλημμύρες. Η Ισπανία δεν είναι σύγχρονη χώρα; Στην Αμερική δεν “πνίγονται”; Στην Καλιφόρνια, η πιο σύγχρονη χώρα του κόσμου, με όλα τα μέσα και την τεχνολογία, εξέδωσε ανακοίνωση στον τυφώνα να μην πλησιάζουν στις ακτές οι κάτοικοι “γιατί θα πεθάνετε” όπως τους έλεγαν. Αυτή είναι η κλιματική κρίση».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον ΣΚΑΪ: Καταγγέλει Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε για διασπορά fake news

Αστυνομικός της Βουλής: Η γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγό της και μετά νοσηλεύτηκε εκούσια στο ψυχιατρείο

Έλληνας TikToker αποκάλυψε πόσα δίνει σε λογαριασμούς στην Πορτογαλία και έγινε viral: «Αυτές οι χρεώσεις είναι οι ημερήσιες στην Ελλάδα (video)

Κανάκης για Άδωνι: «Αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός υγείας και είναι σε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με την υγεία» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ στο Κότσανι καταγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών

Z469912122234

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ στο Κότσανι καταγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ερευνούν την περίπτωση η πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον…

ΗΠΑ: Αποκλεισμένοι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη Γη

nasa yZygONrUBe8 unsplash

ΗΠΑ: Αποκλεισμένοι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη Γη

Η ώρα για την αλλαγή φρουράς σήμανε για τους δύο αστροναύτες που έχουν μπλοκαριστεί εδώ…