Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκίνησε να «σφυροκοπά» την Κέρκυρα – Προβλήματα και στις πτήσεις (video)

Ισχυρές βροχοπτώσεις από το βράδυ της Τετάρτης - Κλειστά σχολεία και δεμένα πλοία - Προβλήματα και στη προσγείωση αεροπλάνων

vroxi 6

Σε ποτάμια ξεκίνησαν ήδη να μετατρέπονται για ακόμα μια φορά μικροί και μεγάλοι δρόμοι της Κέρκυρας, καθώς εδώ και λίγες ώρες η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά το νησί.

Παρόμοιο έντονο σκηνικό βροχόπτωσης σημειώνεται και στους Παξούς, καθώς και σε αυτήν την περιοχή, από το βράδυ της Τετάρτης (6.10.2021), σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Κλειστές θα μείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώνονται και ως προς τη διαδικασία προσγείωσης των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Τέλος, σύμφωνα με το τοπικό site corfutvnews.gr η περιοχή Σπηλιά της Κέρκυρας έχει ήδη πλημμυρίσει, ενώ, προσοχή χρειάζεται και στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού (στο δρόμο από Τρίκλινο φούρνο Κορακιανίτη που βγαίνει στις Αλυκές Ποταμου). 

**Φωτογραφία Αρχείου 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…