Κακλέας: Θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω το «βαθύ λαρύγγι» από τον Σεφερλή

Ο Γιάννης Κακλέας για το αν θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει τον Μάρκο Σεφερλή ή μία... ερωτική παράσταση.  

image 7

Ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» και μίλησε για όλα: Aναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την κατάθλιψη, τον Μάρκο Σεφερλή αλλά και τον Άρη Σερβετάλη.

Για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από το Ρινόκερο ο Γιάννης Κακλέας είπε: «Δεν συμφωνώ με τον λόγο που έφυγε γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Δεν μπορείς να σηκώνεις ανάστημα μπροστά στα προστάγματα της επιστήμης. Θα τρελαθούμε, θα χαθούμε αν γίνει αυτό. Είναι φίλος μου, τον αγαπάω πάρα πολύ. Τον κάλυψα γιατί είχε πει όντως ότι θα αποχωρήσει. Εγώ περίμενα ότι θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του» πρόσθεσε ο Γιάννης Κακλέας και συμπλήρωσε: «Είναι ιατρικό το θέμα. Για μένα δεν είναι πολιτικό ούτε θρησκευτικό. Είναι θέμα καθαρά πανδημία, να βρούμε φάρμακα, να γίνουμε καλά».

Στην ερώτηση των παρουσιαστών αν θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει τον Μάρκο Σεφερλή ή μία… αισθησιακή παράσταση στο θέατρο όπως το «Βαθύ λαρύγγι» ο ίδιος απάντησε σαρκαστικά: «Έχει γραφτεί για το θέατρο; Θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω το “Βαθύ λαρύγγι”».

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης τοποθετήθηκε απέναντι στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και λεκτική βία, και απαντά στο αν θα συνεργαζόταν με έναν ηθοποιό του οποίου το όνομα έχει ακουστεί σε καταγγελίες.

«Έχω πιάσει τον εαυτό μου να είναι παραπάνω από το κανονικό αυστηρός με τους ηθοποιούς μου. Τώρα, τι θα πει κανονικό δεν ξέρω. Κάνω πολλά λάθη. Κάποτε ήταν μόδα το κάπνισμα στους σκηνοθέτες. Έτσι ήταν και η μόδα του αγριάνθρωπου. Ήταν ρόλος. Υπάρχει και ο ρόλος του σκηνοθέτη».

Στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με τους ηθοποιούς που δικάζονται για βιασμούς ο Γιάννης Κακλέας απάντησε: «Τι δύσκολη ερώτηση! Δεν θα συνεργαζόμουν, όχι γιατί δεν τους εκτιμώ καλλιτεχνικά αλλά γιατί υπάρχει μία ηθική κόκκινη γραμμή που αν συμπλεύσω δεν θα είμαι ειλικρινής και καθαρός με τον εαυτό μου. Στο θέατρο όπως και στο κοινόβιο είμαστε πολύ εξομολογητικοί και έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη μου. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί τους ίσως από ένστικτο. Στο θέατρο είναι λίγο πολύ γνωστά κάποια, όχι τα “γερά”. Δεν θα ήμουν καλά στη λειτουργική μου διαδικασία. Δεν θα το έκανα παρόλο που υπήρξαν κάποιοι πολύ ταλαντούχοι και κάποιοι πολύ υπερεκτιμημένοι».