Newsroom

Newsroom

"Κακή ιδέα ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε. στη Βρετανία"

Κακή ιδέα βρίσκει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ μια σειρά οικονομικών και πολιτικών αναλυτών, υπό…

bretania 1

Κακή ιδέα βρίσκει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ μια σειρά οικονομικών και πολιτικών αναλυτών, υπό την έννοια ότι οι Βρετανοί θα κληθούν να τοποθετηθούν πιθανότατα «αντιευρωπαϊκά» για ένα θέμα το οποίο στην πραγματικότητα δεν θεωρούν προτεραιότητα.

Προκειμένου να κατευνάσει τα ευρωσκεπτικιστικά πνεύματα στο εσωτερικό των Συντηρητικών, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει εξαγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ το 2017, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές που θα μεσολαβήσουν σε δύο χρόνια.

Παρ’ όλη την αρχική αντίθετη θέση τους, σε μία αντίστοιχη πρωτοβουλία προανήγγειλαν ότι θα προβούν και οι Εργατικοί, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αν και διευκρινίζουν ότι θα το κάνουν μόνο εάν χρειαστεί -ειδικότερα αν στο μεταξύ αποφασιστεί η μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο στις Βρυξέλλες. Είχαν ήδη προηγηθεί εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών περί πιθανής αλλαγής στάσης των Εργατικών λόγω σχετικών πιέσεων από τις δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην ΕΕ, η Βρετανία προβάλλει διεκδικήσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς σε μια σειρά από τομείς αλλά και στη διαμόρφωση ενός αυστηρότερου πλαισίου για τη μετανάστευση, το οποίο σε έναν βαθμό ήδη υλοποιεί η σημερινή βρετανική κυβέρνηση, περιορίζοντας τα οικονομικά κίνητρα παραμονής μεταναστών στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κάμερον δηλώνει βέβαιος ότι είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ξανά τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, με τρόπο που θα επιτρέψει την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, γεγονός το οποίο τίθεται υπό σαφή αμφισβήτηση μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…