Κακή αντιγραφή του (κακού) σήματος της ΝΔ το λογότυπο για τα μακεδονικά προϊόντα

Η Makedonia είναι... great

NewsRoom 14/11/2019 | 17:10

Σαν τσαλακωμένο λογότυπο της ΝΔ είναι το λογότυπο που θα χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίζει τα μακεδονικά προϊόντα και το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια του Thessaloniki Summit.

Το λογότυπο των μακεδονικών προϊόντων έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με εκείνο της ΝΔ, καθώς αποτελείται από ένα αφαιρετικό λευκό «Μ» σε σκούρο μπλε φόντο, που μοιάζει πολύ με τα τρίγωνα που με αρκετή φαντασία δημιουργούν τα αρχικά της Νέας Δημοκρατίας.

Το σύνθημα κάτω από το M είναι το «Macedonia the Great», παραπέμποντας από τη μία στο Alexander the Great (δηλαδή τον Μέγα Αλέξανδρο), ενώ τα δύο πρώτα γράμματα της λέξης Great είναι τονισμένα, για να παραπέμπουν προφανώς στο διεθνές ακρωνύμιο της Ελλάδας, GR.

Όπως φαίνεται σε σχετικές φωτογραφίες της εκδήλωσης, μέρος του κεντρικού αφαιρετικού Μ θα μεταμορφώνεται σε διάφορα αντικείμενα, ανάλογα με το προϊόν το οποίο χαρακτηρίζουν.

Έτσι θα μπορεί να μετατραπεί σε... πιρούνι για προϊόντα διατροφής, σε μπουκάλι για προϊόντα κρασιού, σε λόφος για να χαρακτηρίσει τη γη κοκ.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα.

«Είχα δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, ώστε να κατοχυρώσουμε μία ενιαία συλλογική ταυτότητα η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη μακεδονική γη. Και πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο και άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο επιτυγχάνει αυτό το σκοπό», τόνισε χαρακτηριστικά.