Newsroom

Newsroom

Καιρός: «Ψυχρή εισβολή» τις επόμενες ημέρες

Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων 24ωρων, η χώρα ετοιμάζεται για νέο κύκλο επιδείνωσης του καιρού

χιόνια 0

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο Φεβρουάριος αναμένεται να μπει με περισσότερο κρύο, ενώ τα χιόνια θα «κατέβουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα υπάρχει κρύο με τον καιρό να κάνει ένα διάλειμμα Τετάρτη (1/2) και Πέμπτη (2/2) με ήπιες θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι από την Παρασκευή (3/2) έρχεται μια νέα και έντονη ψυχρή εισβολή πιο κρύου αέρα η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου ακριβή πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά στον καιρό.

Το Σάββατο (28.01.2023), θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά όχι παντού. Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές μπόρες και στην Ήπειρο χιόνια πάνω από τα 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 3 στη δυτική Μακεδονίας, στους 12 στο Αιγαίο και στους 17 στα νότια.

Ο καιρός το Σάββατο: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά

Το Σάββατο αρχικά βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα σταματήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προοδευτικά το μεσημέρι και στα νησιωτικά τμήματα.

Τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, φαινόμενα που βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στη συνέχεια σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9-10, στην Ήπειρο από 0 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι ανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Ανάλογα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και κατά περιόδους τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…