Newsroom

Newsroom

Καιρός: Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες και τι θα γίνει στην Αττική – Η ενημέρωση του Meteo

«Χαλάει» ξανά ο καιρός - Δείτε τους χάρτες με την πρόγνωση του Meteo για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός meteo

Ατμοσφαιρική διαταραχή, ταχέως κινούμενη από τις θαλάσσιες περιοχές βορείως της Λιβύης προς τη Νότια Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12.

Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση της διαταραχής τη νύχτα της Τετάρτης 20/12 προς Πέμπτη 21/12 καθώς και η βορειοανατολική κίνηση της.

20231220 low center

Χάρτης 1: Η εκτιμώμενη θέση της διαταραχής τη νύχτα της Τετάρτης 20/12 προς Πέμπτη 21/12 και η βορειοανατολική κίνηση της

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 21/12 θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι της Πέμπτης 21/12 οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα της Πέμπτης 21/12 θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 έως το απόγευμα της Πέμπτης 21/12.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 21/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Μέτρια). Στον Χάρτη 2 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12.

20231220 21 tot rain

Χάρτης 2: Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Kαιρός – Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χαλάζι και καταιγίδες έρχεται τις επόμενες ώρες με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Η κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ έως και την Πέμπτη, πριν το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η οποία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και το χαλάζι.

Το βαρομετρικό χαμηλό από νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…