Ο καιρός θα αλλάξει ριζικά τις επόμενες ώρες με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης το πρωί της Τρίτης (18/03), με την κακοκαιρία να αναμένεται να χτυπήσει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.
- Πιο συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 18/03 και την Τετάρτη 19/03 προβλέπονται στη χώρα μας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (συνολικά κατά 12 με 15 βαθμούς), ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από το απόγευμα της Τρίτης έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Πιο αναλυτικά
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
- Στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18/03 και έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 19/03.
- Στην Κρήτη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/03.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:
- Σήμερα Τρίτη 18/03 από τις προμεσημβρινές ώρες έως και το βράδυ στα ορεινά και τα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
- Από αργά το απόγευμα της Τρίτης 18/03έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/03 στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.
- Την Τετάρτη 19/03 έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Διαβάστε επίσης:
Μετρό: Έσκαψαν λάθος σήραγγα 160 μέτρων στη Γραμμή 4 – Τι απαντά το υπουργείο
Ποια είναι τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι γερνάμε: Από την αλλαγή φωνής έως τις ημικρανίες