Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βαθμιαία και από βορρά προς νότο τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

58142e841dc524cc738b4682

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές τοπικές νεφώσεις έως και το πρωί.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, έως και λίγο μετά την ανατολή.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς, στην κεντρική από 8 έως 20, στη νότια από 9 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 23, και στην Κρήτη από 16 έως 20.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως σύντομα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα δυτικά, και τα 7 μποφόρ στα ανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή στα δυτικά και βόρεια. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αραιώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν βαθμιαία και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε αίθριο καιρό. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες στα νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι έως και 7 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς μέχρι το απόγευμα. Στις νοτιότερες περιοχές τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας το πρωί. Οι άνεμοι έως και 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, θα εκδηλωθούν νεφώσεις αρχικά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και τις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…