Καιρός: H μίνι κακοκαιρία φεύγει…η αφρικανική σκόνη έρχεται!

Ποιες περιοχές θα πλήξει το κύμα αφρικανικής σκόνης που κατευθύνεται προς τη χώρα μας

σκονη

Σύμφωνα με τον μετεβρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από σήμερα Τετάρτη (18/10) μπαίνει τέλος στην κακοκαιρία εξπρές που έπληξε τη χώρα, με τις βροχές να υποχωρούν και τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά μέσα Οκτώβρη, ενώ από Παρασκευή θα έχουμε και επεισόδιο αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του μετεωρολόγου του OPEN, σήμερα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, όμως προς τη βορειοδυτική Ελλάδα έχουν υποχωρήσει τα φαινόμενα και σιγά-σιγά κινούνται προς τα ανατολικά και τείνουν να εξασθενούν.

Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ ειδικά για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει το ανώτερο μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου και από αύριο θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Η αφρικανική σκόνη που κατευθύνεται προς τη χώρα μας, θα αφορά κυρίως τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στον χάρτη που έδειξε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN δείχνει το κύμα αφρικανικής σκόνης να περνά και από την Αττική μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το καιρικό σκηνικό θα συνθέτουν η σκόνη, η αυξημένη υγρασία και η ζέστη έως 30 βαθμούς.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…