Ο καιρός φαίνεται πως θα αλλάξει σημαντικά σήμερα, Τρίτη (05/08), με βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Μάλιστα τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους και κατά διαστήματα να είναι ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου όπου τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές και θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά, τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά. Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
- Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 και στη Θράκη έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα νησιά του Ιονίου όπου τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια θαλάσσια έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 και τοπικά στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τετάρτη (06/08)
- Στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά), την Ήπειρο, το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.
- Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, την Εύβοια αλλά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6, βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Πέμπτη (07/08)
- Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και στην Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 έως 8 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά.
Ο καιρός την Παρασκευή (08/08)
- Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός το Σάββατο (09/08)
- Γενικά αίθριος καιρός.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Διαβάστε επίσης:
Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη – Τι καταγγέλλει ο ίδιος
ΗΠΑ: Χαμός στον τελικό των 200μ μεταξύ Λάιλς και Μπέντναρεκ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καμπάνα» σε φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων – Αναστολή διαπίστευσης
Κυψέλη: Μήνυση κατά αστυνομικών για βίαιη και παράνομη προσαγωγή της εκπαιδευτικού σε στάση τρόλεϊ
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια