Newsroom

Newsroom

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και νέος καύσωνας

Πότε προβλέπεται να κάνει την εμφάνιση του ο νέος καύσωνας

EK - καυσωνας

Άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία στα περισσότερα τμήματα της χώρας σήμερα, Δευτέρα, με τις καταιγίδες να κάνουν ωστόσο την εμφάνισή τους σε 6 περιοχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Στα τέλη της εβδομάδας, ωστόσο, αναμένεται ένα κύμα «καύσωνα».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται να παρουσιάσουν άνοδο έως και 3°C κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες χθεσινές τιμές.

Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στη Μακεδονία.

kairos simera

Χωρίς ακραία φαινόμενα θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στο μέτωπο του καιρού. Ηλιοφάνεια, με ανέμους έως 5 μποφόρ και κάπoιες μπόρες στα βόρεια αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου. Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά και θα πάμε για ένα πιο ζεστό Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένονται κάποιες μπόρες σε ορεινές περιοχές προς τη Βόρεια Ελλάδα, κατά τα άλλα ο καιρός δεν θα προβληματίζει.

Αν και προς το παρόν τα καιρικά δεδομένα δεν δείχνουν κάποιο καύσωνα να πλησιάζει, ωστόσο, ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανιούσα προ το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, το θερμόμετρο την Τετάρτη αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς, έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα -και πιο ευχάριστα- επίπεδα.

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο το θερμόμετρο θα αγγίξει έως και τους 39 βαθμούς, με τους κλειστούς κάμπους να βλέπουν για τρεις μέρες 40άρια. Από την Κυριακή (6/8) έως και την Τετάρτη (9/8), η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…