Καιρός: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική – «Προσοχή τις επόμενες 30 ώρες» (video)

Ο καιρός θα έχει ραγδαία αλλαγή, με την κακοκαιρία να αναμένεται να πλήξει σε δύο κύματα και την Αττική

kairos 6

O καιρός αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα πλήξουν διάφορες περιοχές της χώρας.

LIVE ο καιρός

Ο αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες αφορά κυρίως περιοχές ανατολικά της Πίνδου και νοτιότερα της Χαλκιδικής, αλλά και την Αττική.

Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στην ανάρτησή του «έδειξε» ότι οι περιοχές που θα έρθουν αντιμέτωπες με έντονα φαινόμενα θα είναι η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Φθιώτιδα την Παρασκευή, για τη Χίο, τη Σάμο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα το Σάββατο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται το πρώτο κύμα και από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι το δεύτερο κύμα στην Αττική.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Προσοχή τις επόμενες 30 ώρες…»

Για καταιγίδες με ραγδαιότητα (μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγο χρόνο) και μεγάλα ύψη βροχής.

Από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το μεσημέρι σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία- Πήλιο) ,Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα.

Από το Σάββατο το πρωί μεχρι το μεσημέρι σε Χίο, Σάμο ,Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Από σήμερα το απόγευμα μέχρι νώρις το βράδυ (πρώτο κύμα) και από το Σάββατο το πρωί μέχρι το μεσημέρι, (δεύτερο κύμα) σε Αττική.

Μαρουσάκης: «Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα»

O μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Παρασκευής (15/11) έκανε λόγο για σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες αλλά και τις απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Η ανάρτησή του

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην ημέρα σήμερα σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες αλλά και τις απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Χαλάζι ή και έντονη κεραυνική δραστηριότητα είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν, ενώ σε τοπικό επίπεδο υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια.

Από αυτή την επιδείνωση του καιρού θα απασχοληθούν πρώτα περιοχές της δυτικής και κεντρικής χώρας, ενώ από το απόγευμα και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα ανατολικά και νότια τμήματα.

Αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια υπάρχει για τη Στερεά, Θεσσαλία – Σποράδες, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη.

Αν θέλαμε να θέταμε γεωγραφικά διαμερίσματα στο πολύ κόκκινο σε τοπικό επίπεδο από αυτή τη νέα επιδείνωση του καιρού θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μία περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής, χωρίς αυτό σημαίνει ότι και πιο δυτικά δεν υπάρχει τοπικά κίνδυνος, απλά ανατολικότερα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν να τροφοδοτείται η κακοκαιρία και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Μέσα στις επικίνδυνες περιοχές για έντονα φαινόμενα και πλημμυρικά επεισόδια συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι περίπου του Σαββάτου.

Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες βροχόπτωσης από τα προγνωστικά μας συστήματα που πήραμε πριν από λίγο.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Ο καιρός από την ΕΜΥ τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11

  1. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), στις Σποράδες, τη βόρεια και κεντρική Εύβοια.
  2. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα γρήγορα στα βόρεια ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
  3. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
  4. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο, αναμένεται να κυμανθεί 4 με 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα κυμανθεί στα κεντρικά, τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά από 04 έως 13 με 14 και τοπικά 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 16 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς και στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 12 έως 19 με 20 και τοπικά στην Κρήτη 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHN ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11

  1. Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες, στην Κρήτη καθώς και στα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11
  1. Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο καθώς και στην Κρήτη. Η ορατότητα πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
  2. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΡΙΤΗ 19/11

  1. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Fund που αγόρασε ιδιωτικά σχολεία απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς την ελεύθερη έκφραση στα social media

Λάκης Λαζόπουλος: Προβλέπει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκίνησε παίκτης στο First Dates που έχασε τον σύντροφό του στα Τέμπη: «θα είμαι ερωτευμένος μαζί του αιώνια»

Ή ο καιρός τρελάθηκε ή εμείς: Έρχεται η κακοκαιρία «νυφίτσα» με καταιγίδες και χιόνια σε 9 περιοχές

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ήταν ο μεγάλος αδερφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα

palaiokostas nikos

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ήταν ο μεγάλος αδερφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα

Μετά την αποφυλάκισή του εγκαταστάθηκε στο σπίτι του στα Τρίκαλα, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε…

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο λόφο του Στρέφη: Εκκενώθηκε το κτήριο «Εξωστρεφή»

ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο λόφο του Στρέφη: Εκκενώθηκε το κτήριο «Εξωστρεφή»

Λίγες ώρες μετά τις εντολές Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση εκδηλώσεων στον Εξωστρεφή, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίηση…

Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο – Ηγέτες από όλο τον πλανήτη παρών στο «ύστατο χαίρε (live)

papas 1

Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο – Ηγέτες από όλο τον πλανήτη παρών στο «ύστατο χαίρε (live)

Στις 10 το πρωί ώρα Ιταλίας (11 ώρα Ελλάδας) η Ιταλία και ολόκληρος ο κόσμος…

Στον αέρα το Copa del Rey στην Ισπανία: Η Ρεάλ σκέφτεται να αποσυρθεί από τον τελικό του Κυπέλλου

copa

Στον αέρα το Copa del Rey στην Ισπανία: Η Ρεάλ σκέφτεται να αποσυρθεί από τον τελικό του Κυπέλλου

Λίγες ώρες πριν τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ο…