Το καινούργιο τραγούδι των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου – Ελένης Φωτάκη για τη φωνή της Βίκυς Καρατζόγλου αποκλειστικά στο koutipandoras.gr

Ένας σημαντικός συνθέτης και η καλύτερη στιχουργός της γενιάς της ένωσαν τις δυνάμεις τους στα «Αρώματα». Τα αποδίδει μία εξίσου καλή ερμηνεύτρια. Το τραγούδι τους κάνει πρεμιέρα στο koutipandoras.gr! 

af.031

«Η μουσική στα ”Αρώματα” προέκυψε από ανακύκλωση» εξομολογείται ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, αφού πάνω σ’ ένα παλιότερο κομμάτι του έγραψε τη συγκεκριμένη μελωδία για την ταινία «Nicostratos». Αυτή, βέβαια, δεν είναι πρωτότυπη συνθήκη για κάθε συνθέτη που επανεξετάζει το υλικό του. Έτσι και ο Καλαντζόπουλος: «Το κάνω συχνά, χρησιμοποιώ μια παλιά αλυσίδα από αρμονίες και γράφω πάνω τους μια καινούργια μελωδία». Είναι η ίδια μελωδία που ενθουσίασε τη στιχουργό Ελένη Φωτάκη απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθε στα χέρια της. «Εκείνη αφού έκλεψε κάτι ιστορίες μου από την εποχή εκείνη έβαλε και κάτι δικές της, τα ανακάτεψε, τα έκρυψε καλά για να μην καταλάβω και μου έστειλε τα ”Αρώματα”. Δεν αλλάξαμε λέξη – δεν αλλάζεις εύκολα λέξεις με την Ελένη. Εκείνη είχε την ιδέα για την Βίκυ Καρατζόγλου! Ήρθανε, ξανάρθανε στην Φωκίωνος, το τραγούδησε, το ξανατραγούδησε με την ίδια θέρμη. Ενθουσιασμός»! Ύστερα ήρθε ο κορονοϊός και τους έκοψε τη φόρα, όπως συνέβη με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών.Και καταλήγει ο Καλαντζόπουλος: «Θέλαμε να βγει εδώ και καιρό. Μια το ένα μια το άλλο, ήρθανε και τα lockdown. Είδαμε κι αποείδαμε και να ’μαστε, σας το χαρίζουμε. Με γειά. Δικό σας». Ευχαριστούμε! 

Η Ελένη Φωτάκη, πάλι, στις δικές της δηλώσεις για το τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει τη στενή της ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη της γραφής: «Είναι εφτά το πρωί. Ψάχνω στυλό. Η Σούρι πάλι. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν και πως η μικρή μου γάτα κλέβει αντικείμενα την ώρα που κοιμάμαι. Στο θέμα μας τώρα. Τα «Αρώματα» είναι ένας στίχος από το υποσυνείδητο. Όπως κάτι όνειρα που πας να τα μιλήσεις και βγαίνουν αλλόκοτα. Εμμονές και λύτρωση μαζί, σα να κόβεις χαρτάκια από εφημερίδες γεμάτες φριχτά νέα, να τα ανακατεύεις με ξερά λουλούδια, να τα κολλάς σ’ έναν τοίχο κι αυτός να τα ξερνάει μαζί με τους σοβάδες.

Έτσι μόνο μπόρεσα να αντιμετωπίσω αυτή τη μελωδία που ήταν και εθιστική και ωραία. Κράτησα για το τέλος την πιο νικηφόρα φράση. «Τα σύννεφα χτυπούσα – κι έπεσες εσύ». Τα υπόλοιπα, τα είπε ο Παναγιώτης. Μοιράσαμε τους ρόλους. Εκείνος μου ζήτησε να κρατήσω και τις πρώτες φράσεις αυτού του κειμένου. Το έκανα. Για χάρη του. Τις ευχές μου στη Βίκυ. Εμείς οι δύο τώρα, φεύγουμε από το κάδρο». Υπέροχη Ελένη Φωτάκη, και σένα σ’ ευχαριστούμε! 

Ο λόγος, για το τέλος, στην ερμηνεύτρια Βίκυ Καρατζόγλου που υπηρετεί με ευσυνειδησία το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και που μετράει ήδη συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς. «Τα πράγματα κάποιες φορές απλά συμβαίνουν. Κάπως έτσι τα ”Αρώματα” ήρθαν στη ζωή μου. Μια Κυριακή, ένα παστίτσιο, εγώ, ο Αντώνης Θυσιάδης και η Ελένη Φωτάκη στην τραπεζαρία, συνθέτουν το σκηνικό της πρώτης ακρόασης» εξομολογείται κι εκείνη στο koutipandoras.gr, υπενθυμίζοντας πως η φράση «την ιστορία φτιάχνουν οι παρέες» πάντα θ’ αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια! Της ζητάω να μου μεταφέρει τα συναισθήματα από εκείνη την ακρόαση: «Η Ελένη έχει το τραγούδι στο κινητό της και μου τραγουδάει τα λόγια πάνω από τη μουσική. Να ξέρετε, η Ελένη τραγουδάει παρά πολύ σωστά, δίνοντας απευθείας το στίγμα και το συναίσθημα που πρέπει να έχει το τραγούδι. Από την πρώτη νότα ανατρίχιασα και οι στίχοι καρφώθηκαν στο μυαλό μου. Ένιωσα ότι είναι το πρώτο μεγάλο τραγούδι που μου εμπιστεύονται να ερμηνεύσω». Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως η Καρατζόγλου δεν είχε ποτέ συναντήσει από κοντά τον Καλαντζόπουλο, έναν συνθέτη, την πορεία του οποίου εκτιμούσε μέσα στα χρόνια: «Ακόμη δεν είχα γνωρίσει τον Παναγιώτη και η ιδέα να τραγουδήσω τα «Αρώματα» ήταν της Ελένης και του Αντώνη, του παραγωγού μου. Μια εβδομάδα μετά γράψαμε το πρώτο demo. Το τραπέζι με το παστίτσιο επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά και με τον Παναγιώτη. Είχαμε πλέον αποφασίσει ότι αυτό θα ήταν το πρώτο τραγούδι του νέου μου άλμπουμ. Από ‘κει και πέρα συναντηθήκαμε πολλές φορές στο στούντιο οι τέσσερις μας για να μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε το τραγούδι».

Στο σημείο αυτό, θέλει ν’ ανοίξει μία «παρένθεση» για να πει πόσα πράγματα έχει να κερδίσει κάθε τραγουδίστρια στο στούντιο υπό τη διεύθυνση του Καλαντζόπουλου: «Όταν παίρνεις ένα τραγούδι από κάποιους δημιουργούς, αυτομάτως αναπτύσσεις μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Σου εμπιστεύονται ένα κομμάτι της ψυχής τους για να το επικοινωνήσεις στον κόσμο. Θα σας αποκαλύψω βέβαια πως η σχέση αυτή δεν έμεινε στο ένα τραγούδι». Και η Καρατζόγλου κλείνει την «ιστορία» με ένα εύλογο αίσθημα ευγνωμοσύνης: «Θέλω να πω πόσο τυχερή νιώθω, που στην πρώτη τους συνάντηση αυτοί οι δυο σπουδαίοι δημιουργοί μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο τους “παιδί”. Ελένη, Παναγιώτη, σας ευχαριστώ»

Με την ευχή ν’ ακολουθήσει σύντομα ολόκληρο το καινούργιο άλμπουμ της Βίκυς Καρατζόγλου, ακούμε σήμερα τα «Αρώματα», που της έγραψαν ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ελένη Φωτάκη, στη διαδικτυακή πρεμιέρα τους:

* Τα «Αρώματα» των Β. Καρατζόγλου – Π. Καλαντζόπουλου – Ε. Φωτάκη κυκλοφορούν από την Panik Oxygen

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…