«Καίνε» τον Νίκο Γεωργιάδη οι καταθέσεις Βαξεβάνη και δημοσιογράφων του HOT DOC

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του Νίκου Γεωργιάδη να αναβληθεί για ακόμα μια φορά η δίκη του για την πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας στην Μολδαβία με θύματα ανήλικα αγόρια.

Νίκος Γεωργιάδης

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη και ακόμα δύο δημοσιογράφων του HOTDOC που είχαν διερευνήσει την υπόθεση.

“Το διακύβευμα εδώ, είναι τα 15χρονα αγόρια που βιάστηκαν για 18 ευρώ και οι δράστες είναι ατιμώρητοι”, ήταν η κατακλείδα της κατάθεσης Βαξεβάνη στο δικαστήριο.

Απ΄ την άλλη πλευρά η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, «το δεξί του χέρι», όπως λέχτηκε και από την υπεράσπιση του, πατώντας πάνω στην κωλυσιεργία αλλά και στους λάθος χειρισμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης, που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει μεριμνήσει ώστε να συγκεντρωθεί, μέσω δικαστικής συνδρομής όλο το υλικό της υπόθεσης, αλλά και να παρουσιαστούν ενώπιον της τα εμφανιζόμενα ως θύματα, υπέβαλλαν μια σειρά ενστάσεων που όμως απορρίφτηκαν από το Δικαστήριο.

Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία έχει αντιμετωπιστεί η σοβαρή αυτή υπόθεση είναι το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν κλητεύθηκε σημαντική μάρτυρας της υπόθεσης, και συγκεκριμένα η δικηγόρος των φερομένων ως ανήλικων θυμάτων. Ενώ όπως και οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισης επεσήμαναν “δεν γνωρίζουμε καν εάν έχει γίνει κλήτευση των παθόντων”.

Το δικαστήριο πάντως, μετά από ερώτημα του Κώστα Βαξεβάνη, άφησε ένα ανοικτό παράθυρο, να εξεταστεί κατά την επόμενη δικάσιμο – εάν προσέλθει αυτοβούλως- η μάρτυρας, Ναταλία Μπαιράμ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ, La Strada ,που αγωνίζεται κατά των φαινομένων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και είναι συνήγορος θυμάτων.

Ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης που αντιμετωπίζει την κατηγορία της “κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής” ζήτησε να κάνει μια δήλωση στο δικαστήριο πριν ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων .

“Αρνούμαι όλο το περιεχόμενο της κατηγορίας, δεν γνωρίζω τα άτομα που αναφέρονται, περιμένω τρία χρόνια την ανεπιφύλακτη απαλλαγή μου”, υποστήριξε.

“Έχετε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γι αυτό στοχοποιήσατε τον Νίκο Γεωργιάδη ” ανέφεραν εξετάζοντας τον Κώστα Βαξεβάνη οι συνήγοροι του κατηγορούμενου, Πάνος και Βαγγέλης Μπιτσαξής.

“Έχουμε εμμονή με την αλήθεια… Αν έχετε στοιχεία και για κάποιον άλλον που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας, απ’ όποιον χώρο κι αν προέρχεται, δώστε τα μας να τα γράψουμε”, τους αντιγύρισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Στο πλευρό του Νίκου Γεωργιάδη , προκειμένου μάλιστα να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του, ήταν η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,

Ενώ , όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, το παρών για λόγους ηθικής υποστήριξης στον κατηγορούμενο, έδωσε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορητηρίου, η δίκη διακόπηκε για τις 12 Φεβρουαρίου.

Ενστάσεις και αίτημα αναβολής

Με την έναρξη της συνεδρίασης οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης λόγω έλλειψης έγκλησης των παθόντων και ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος λόγω αοριστίας.

Σύμφωνα με τον Πάνο Μπιτσαξή “το κλητήριο θέσπισμα είναι ομιχλώδες ως προς την ανηλικότητα των θυμάτων , τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος και ως προς την αμοιβή”:

Μετά την απόρριψη των ενστάσεων ,οι συνήγοροι του πρώην βουλευτή της ΝΔ ,υπέβαλλαν αίτημα αναβολής ,καθώς όπως υποστήριξαν “δεν γνωρίζουμε καν αν έχει γίνει κλήτευση των παθόντων”, αίτημα το οποίο επίσης απορρίφτηκε από το Δικαστήριο.

Η προσαγωγή και η διπλωματική ασυλία

Ο δημοσιογράφος, Μαρίνος Γκασιάμης που συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα του HOTDOC η οποία είχε διερευνήσει το θέμα, υποστήριξε:

“Μας ήρθε η πληροφορία ότι ένας Έλληνας υπήκοος είχε διαπράξει παραπτώματα στη Μολδαβία, που είχαν να κάνουν με ένα ειδεχθές αδίκημα .

Μας δόθηκε το όνομα και αρχικά βρήκαμε Μολδαβικά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην υπόθεση. Συνεργαστήκαμε με Μολδαβή δημοσιογράφο, ο Έλληνας που εμπλέκετο δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο, ήταν άνθρωπος ισχύος , σύμβουλος του υπουργού οικονομικών της Μολδαβίας για λογαριασμό του ΟΗΕ …

Η Μολδαβή δημοσιογράφος μας έφερε σε επαφή με την δικηγόρο των θυμάτων την Ναταλία Μπαιράμ, εκπρόσωπο της ΜΚΟ LASTRADA που ασχολείται με τέτοια θέματα καταπολέμησης εγκλημάτων σε βάρος παιδιών.

Η Μπαιράμ μας είπε για τρεις περιπτώσεις παιδιών στις οποίες εμπλέκετο το όνομα του κ. Γεωργιάδη , και άλλες πηγές μας έστειλαν και την δικογραφία .Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή για την Μολδαβία , υπήρχε τεράστια ανέχεια και ήταν πολλά τα κυκλώματα παιδεραστίας που δρούσαν.

Το κύκλωμα έκλεινε τα ραντεβού κι έστελνε τα παιδιά στον Γεωργιάδη .Υπήρχε μια ιστοσελίδα στην οποία διαφήμιζαν τα παιδιά που ζούσαν σε απόλυτη ένδεια κι αναγκάζονταν να πάνε σε αυτά τα ραντεβού.

Είχαν πάει στο δωμάτιο του κ. Γεωργιάδη και σύμφωνα με τη δικογραφία των Μολδαβικών αρχών είχαν σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής ή άλλων δώρων.

Προσήχθη ο κ. Γεωργιάδης, επικαλέστηκε όμως την διπλωματική ασυλία και η υπόθεση δεν προχώρησε ως προς αυτόν. Δικάστηκε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Εισαγγελέας: έχετε επιφυλάξεις για τα τρία παιδιά που λέτε ότι συνευρέθησαν σεξουαλικά έναντι αμοιβής, είχατε αμφιβολίες;

Μάρτυρας: το είχαμε διασταυρώσει από δύο-τρεις πλευρές.

Πρόεδρος: είχε κάποιο από τα παιδιά αναγνωρίσει τον κ. Γεωργιάδη;

Μάρτυρας: Ναι, όταν ξεκίνησε η έρευνα και είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα αναγνωρίστηκε από ένα από τα τρία παιδιά .

Μπιτσαξής : έχει εκδοθεί απαλλακτική απόφαση για τον κ. Γεωργιάδη, εσείς την έχετε πρροσκομίσει

Μάρτυρας: δεν έγινε ποτέ δίκη για τον κ.Γεωργιάδη, πως αθωώθηκε;

Μπιτσαξής : γιατί δεν έκαναν μετά καμία καταγγελία, επιμένετε και τον στοχοποιήσατε επειδή είναι το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη… κι αυτό δεν το κρύβουμε .

Βαξεβάνης: Ανατριχιαστικές οι καταθέσεις των παιδιών

Ο Κώστας Βαξεβάνης, επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του HotDoc , κατέθεσε: «Τον κ. Γεωργιάδη δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά, ασχοληθήκαμε μετά από τηλεφώνημα γνωστού δικηγόρου, που μας είπε πως είναι δυνατόν να επιτρέπετε σ΄ αυτόν τον άνθρωπο να έχει ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου ; Εκείνη την περίοδο ο κος Γεωργιάδης αναφερόταν ως ο αρχιτέκτονας της εσωκομματικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγώ αγνοούσα τα τέρατα και σημεία που μου έλεγε ο δικηγόρος, ότι ο Νίκος Γεωργιάδης εκδιώχτηκε από το Κολέγιο Αθηνών, και ότι είχε συλληφθεί για παιδεραστία στο εξωτερικό, σε κύκλωμα παιδεραστίας, όταν αντιπροσώπευε τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επικοινωνήσαμε αρχικά με το Κολέγιο Αθηνών που ήταν το εύκολο. Μας είπαν ότι πράγματι είχε φύγει, αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Συνεχίσαμε την έρευνα και ψάχνοντας βρήκαμε τα δημοσιεύματα του Μολδαβικού Τύπου αλλά κι έρευνα Μολδαβικού καναλιού που τον εμφάνιζαν πράγματι να εμπλέκεται. Να έχει συλληφθεί μετά από ευρεία επιχείρηση και να έχει προσαχθεί, όπου επέδειξε διπλωματικό διαβατήριο κι αποχώρησε.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα της παιδεραστίας είχε γίνει παρακολούθηση τηλεφώνων και φυσική παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση σε ένα από τα σπίτια που ήταν του κ. Γεωργιάδη.

Ήρθαμε σε επαφή με συναδέλφους Μολδαβούς, με την επικεφαλής της ΜΚΟ La Strada, την Ναταλία Μπαιραμ που είχε δώσει και συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας το κύκλωμα που κάλυπτε την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών… εκπροσωπούσε μάλιστα κάποια από τα θύματα… ήρθαμε σε επαφή και με συνάδελφο που είχε κάνει συνεντεύξεις θυμάτων, αλλά και με επίσημες αρχές, με την εισαγγελία και με δικαστικούς παράγοντες.

Υπήρχαν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες φαίνεται να μιλά ο Νίκος Γεωργιάδης με τα παιδιά , υπάρχουν μαρτυρίες θυμάτων , ήταν ν 15 και 16 ετών, οι καταθέσεις ήταν ανατριχιαστικές, κάποια μίλησαν ακόμα και για βιασμό. Πως παρασύρθηκαν, με αντίτιμο 18 ευρώ, πώς τα έβαζαν να παίζουν playstation και τελικά προσχώρησαν σε πολύ άγριο, βίαιο, σεξ …

Είχε παγιδευτεί το διαμέρισμα του Γεωργιάδη και φαίνεται η επαφή του με συγκεκριμένα παιδιά, έλεγε στο ένα παιδί να φέρει το άλλο.

Η ποινική διαδικασία δεν κινήθηκε λόγω ασυλίας και του διαβατηρίου που επέδειξε …η διαδικασία προχώρησε και καταδικάστηκε ένας εκ των επικεφαλής του κυκλώματος παιδεραστίας .

Υπήρχε αμερικανική έκθεση, η ετήσια της πρεσβείας, που ανέφερε ι ότι στην Μολδαβία δρα μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας και αναφερόταν και σε προκλητική απελευθέρωση ενός Έλληνα στην καταγωγή..

Η Μπαιράμ έχει καταθέσει και εδώ στην αστυνομία και μας έχει δώσει και μια μεγάλη συνέντευξη.

Ζήτησε μάλιστα να γίνει αίτημα άρσης ασυλίας και να κινηθεί η ποινική διαδικασία εναντίον του όταν θα έληγε η ασυλία του, αλλά δεν έγινε δεκτό από τις μολδαβικές δικαστικές αρχές .Την έβαλαν στο αρχείο κι όταν τελικά έγινε δεκτό το αίτημα της ίδιας της εισαγγελίας να δικαστεί ασκήθηκε μεν ποινική δίωξη αλλά υπήρξε απορριπτική απόφαση για καθαρά τυπικούς λόγους. Δεν έγινε δίκη , δεν δίκασε ποτέ κανένα δικαστήριο την ουσία. Δεν υπήρξε αθωωτική απόφαση .

Ο ίδιος δεν μου έκανε καμία μήνυση για να διαψεύσει όσα είχαμε γράψει εναντίον του.

Η Μολδαβία είναι ένας σεξουαλικός παράδεισος παιδεραστίας .Αυτά που γράψαμε είναι αληθή , δεν ξέρω αν έγινε ποτέ αίτημα δικαστικής συνδρομής για να μιλήσουμε με ασφάλεια .Έχουν δοθεί τέσσερις αναβολές για τον συγκεκριμένο λόγο.

Ο Γεωργιάδης έχει αναγνωριστεί από ένα από τα παιδιά, σε κάθε περίπτωση δε υπήρχε αντίτιμο για την σεξουαλική επαφή

Η έρευνα δεν ξεκίνησε τότε στην Μολδαβία για να πιάσουν τον Γεωργιάδη, κι ο ίδιος δεν έκανε κάποια κίνηση για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς, απλά έδειξε το διπλωματικό του διαβατήριο.

Ο ίδιος θα έπρεπε να φέρει εδώ τα στοιχεία της Μολδαβίας. .

Όταν Βγάλαμε το θέμα έκανε διαρροές ότι η συνεύρεση ήταν με ενήλικες, έκανε ανακοίνωση που με έλεγε συκοφάντη, επαναλαμβάνω ένα από τα παιδιά τον αναγνώρισε.

Δεν κάναμε εφεύρημα ούτε κατασκευή , το επιβεβαιώνει η ίδια η αμερικανική πρεσβεία με το έγγραφο της .Είναι δημοσιευμένο, αναφέρεται σε προκλητική απελευθέρωση Έλληνα διπλωμάτη

Συνήγορος: Υπάρχει ασάφεια και ως προς την ηλικία.

Βαξεβάνης: Υπάρχει ασάφεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο δεν δικάστηκε .Το διακύβευμα εδώ είναι τα 15χρονα που βιάστηκαν για 18 ευρώ και οι δράστες είναι ατιμώρητοι.

Συνήγορος: Το κλείσιμο του μάρτυρα δείχνει την εμπάθεια και την εμμονή του. Δεν έχει πρωτογενή άποψη η γνώμη.

Βαξαβάνης: Η δικογραφία είναι πρωτογενής πηγή.

Συνήγορος : Ένας εξ αυτών είναι καταδικασμένος.

Βαξαβάνης: Δεν είναι πρωτοφανές το θύμα να γίνεται θύτης

«Τη νύχτα άλλαξαν οι όροι»

Ο Δημοσιογράφος, Άγγελος Προβολισιάνος ξεκαθάρισε ξεκινώντας την κατάθεση του ότι ο ίδιος προσωπικά ήρθε σε επαφή με θεσμικούς παράγοντες της Μολδαβίας .

«Ένας από ατούς ήταν ο αναπληρωτής προϊστάμενος του υπουργείου Εσωτερικών στην Υπηρεσία κατά της διακίνησης ανθρώπων. Ο κος Ποδαρίλοφ .Μου επιβεβαίωσε ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είχε προσαχθεί. Τον ρώτησα για το βίντεο που ξέραμε ότι υπήρχε και μου απάντησε διπλωματικά ότι εκ της θέσεως του δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει αλλά και ότι σε καμία περίπτωση δεν το διέψευδε».

«Και νομίζω ότι σας έχω απαντήσει», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ στο ερώτημα «αν γνωρίζει ότι ο Ποδαρίλοφ αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε» με προφανή σκοπό να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του , ο δημοσιογράφος απάντησε με ένα δηκτικό ερώτημα.

«Δηλαδή εάν ένας δικαστής συλληφθεί για φόνο, θα αμφισβητήσουμε όλως τις αποφάσεις που είχε εκδώσει πριν την διάπραξη του αδικήματος;».

Και συνέχισε την κατάθεση του ο Άγγελος Προβολισιάνος:

«Υπήρχε δημοσίευμα που είχε γράψει για την προσαγωγή Γεωργιάδη και για το βιντεοληπτικό υλικό . Ήρθα σε επικοινωνία και με την αρμόδια εισαγγελέα , έστειλα έγγραφο ερώτημα και μου επιβεβαίωσε την εμπλοκή Έλληνα αξιωματούχου. Κάναμε ακριβή μετάφραση των δημοσιευμάτων και του περιεχόμενου της συνέντευξης ενός από τα ανήλικα θύματα. Είχε πει ότι ενώ είχε συμφωνήσει να κάνει μασάζ την νύχτα οι όροι άλλαξαν και βιάστηκε..

Λέτε ότι δεν υπάρχει υλικό, μακάρι να έρθουν τα πάντα, να γίνει δεκτή η δικαστική συνδρομή, και να διαβάσουμε και να δούμε τα πάντα».

Συνήγορος: Αν το κατηγορητήριο που επικαλείστε, που δεν το έχουμε διαβάσει λέει ότι δόθηκε αμοιβή, πως δεχόμαστε ότι αυτό συνέβη πράγματι; ΄

Μάρτυρας: Εμείς ξέρουμε τι λένε τα έγγραφα. Θέλετε να διαβάσουμε αυτολεξί

Και τις απαντήσεις του ίδιου του κου Γεωργιάδη; Εγώ τον πήρα να μου δώσει μια και είπε ότι δεν θέλει καμία συνδιαλλαγή γιατί είμαστε συκοφάντες. Του έθεσα όλα τα ερωτήματα αλλά δεν μου απάντησε και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Συνήγορος : Στην κατάθεση της στις αστυνομικές αρχές εδώ ξ Ναταλία Μπαιράμ είπε ότι τον Γεωργιάδη τον αναγνώρισε το θύμα με το όνομα Ντεμιντσεβ ενώ στο Hot Doc αναγράφεται ότι τον αναγνώρισε ο Λούγκου

Μάρτυρας: Απ΄ότι καταλαβαίνω σας ενδιαφέρει το όνομα κι όχι ότι τον έχει αναγνωρίσει ανήλικος …

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Άγγελου Προβολισάνου, η υπεράσπιση ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου έγγραφα δικογραφίας ( σς από τη δίκη στη Μολδαβία άλλου εμπλεκόμενου, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα Γεωργιάδης) γιατί αφορούν τρίτα πρόσωπα , έχουν υφαρπαχθεί, προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τν Κώστα Βαξεβάνη κι από εκεί διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, Υπεράσπιση : Δεν έχουμε και γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για παράνομο αποδεικτικό μέσον και έχει μεταφραστεί και επισήμως στα ελληνικά .

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί σχετικά και διέκοψε για τις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: documentonews.gr 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…