Κάηκε η χώρα και ο Κικίλιας τώρα προανήγγειλε 500 προσλήψεις πυροσβεστών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά από 12 ολόκληρες ημέρες ενός πύρινου εφιάλτη, στη διάρκεια του οποίου η χώρα -από άκρη σε άκρη- παραδόθηκε στις φλόγες, θυμήθηκε να καλύψει τα κενά στην Πυροσβεστική

κικιλιας

Μόνο ως ομολογία αποτυχίας και πλημμελούς προετοιμασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για προσλήψεις 500 και πλέον, νέων πυροσβεστών που θα ενισχύσουν τις δυνάμεις στις δασικές πυρκαγιές.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά από 12 ολόκληρες ημέρες ενός πύρινου εφιάλτη, στη διάρκεια του οποίου η χώρα -από άκρη σε άκρη- παραδόθηκε στις φλόγες, θυμήθηκε ότι προέχουν τρεις προτεραιότητες, την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι ήταν έτοιμη και ο κρατικός μηχανισμός σε εκρήγορση για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τον επανασχεδιασμό της πρόληψης και της αντιμετώπισης κυρίως μέσα από την ενίσχυση των αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές.

Δεύτερον, η εμπλοκή των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από ένα σύγχρονο οργανωμένο μοντέλο πρόληψης και απόκρισης.

Τρίτον η αναβάθμιση και η οργάνωση της συμμετοχής των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων στην πρόληψη και την αντιμετώπιση

Όσο για το αφήγημα ότι «η κλιματική κρίση έχει μεταβάλλει δραματικά και τα μοντέλα εξέλιξης μιας πυρκαγιάς υπό δύσκολες ή ακραίες συνθήκες», το αποδόμησε η ομάδα «Prometheus», παρουσιάζοντας τα στατιστικά του EFFIS COPERNICUS που αφορούν τη χώρα μας και χώρες με χειρότερες συνθήκες καύσωνα, όπου στηλιτεύει την επιχειρησιακή διαχείρηση των πυρκαγιών

«Κάτι δεν πάει καθόλου καλά από επιχειρησιακής απόψεως και δεν φταίει ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε οι πολλές πυρκαγιές», σημειώνει η ομάδα «Prometheus», παρουσιάζοντας τα στατιστικά του EFFIS COPERNICUS που αφορούν τη χώρα μας και χώρες με χειρότερες συνθήκες καύσωνα.

 

«Έχουμε παραγγείλει 8 νέα αεροσκάφη τα οποία όμως θα παραδοθούν σε 3 χρόνια»

Αναφορικά με τα εναέρια μέσα ο κ. Κικίλιας είπε ότι είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά (;)  και προσέθεσε ότι τα Canadair σταμάτησαν να παράγονται το 2015 και βρίσκονται σε αναμονή να επανεκκινήσει η γραμμή παραγωγής των νέων DHC- 515.

«Έχουμε παραγγείλει 8 νέα αεροσκάφη τα οποία όμως θα παραδοθούν σε 3 χρόνια. Δυστυχώς πέραν της ενοικίασης παλιότερων αεροσκαφών δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα. Και στα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία μπορούν να επιχειρούν πιο στοχευμένα ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, υπάρχει έλλειψη διεθνώς αλλά και εκεί εξετάζουμε τις βέλτιστες λύσεις για την ενίσχυση του στόλου μας», σημείωσε.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…