«Καίγεται» να καθίσει στο σκαμνί παρέα με τη Ζαχαράκη η ΝΔ

Στο «σκαμνί» θέλει να καθίσει η ΝΔ παρέα με τη Σοφία Ζαχαράκη. Αυτό τουλάχιστον γράφει η ίδια στην προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε βαλλόμενη εναντίον του Documento και προσωπικά του Κώστα Βαξεβάνη.

Νέα Δημοκρατία

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην εφημερίδα και το δημοσιογράφο. Αφορμή η αγωγή που κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης εναντίον της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου της ΝΔ η οποία τον είχε συκοφαντήσει εσκεμμένα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η Σοφία Ζαχαράκη είχε πει δημοσίως ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είναι συκοφάντης και έχει μάλιστα καταδικαστεί, κάτι το οποίο δεν αληθεύει. Ο δημοσιογράφος επενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή εξηγώντας στην κα Ζαχαράκη πώς ουδέποτε έχει καταδικαστεί. Αντιθέτως, έχει αθωωθεί σε όλες τις δίκες στις οποίες τον «έτρεχαν» τα άτομα που αναφέρονταν στις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις.

Η κα Ζαχαράκη όχι μόνο δεν επανόρθωσε αλλά συνέχισε στη γραμμή αυτή την οποία φυσικά έτρεξε να υποστηρίξει σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία.

Στη σημερινή της κατάπτυστη ανακοίνωση, η ΝΔ δεν δίστασε φυσικά να μπλέξει στην εξίσωση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Έκανε μάλιστα λόγο για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο».

Το Documento έδωσε τη  δική του απάντηση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «είναι εντυπωσιακό ότι ενώ πληθώρα στελεχών της ΝΔ έχουν κάνει αγωγές στο Documento και στον Βαξεβάνη (Άδωνης Γεωργιάδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη κ.λπ.), κλαίνε και οδύρονται όταν η πρακτική αντιστρέφεται, για μια υπόθεση μάλιστα που ήταν προκλητική, ενώ είναι γεγονός ότι στην κ. Ζαχαράκη δόθηκαν όλα τα περιθώρια για να αναιρέσει».

«Αν λοιπόν στη ΝΔ βιάζεστε να γίνετε διάδικοι, λίγη υπομονή και θα γίνετε. Φοβάστε και το δείχνετε κάθε μέρα με την επίθεση στο Documento και την προσπάθεια απαξίωσής του και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς τι έχετε κάνει», προσθέτει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Documento

Αν και το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μεγαλύτερες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη από αυτήν που εγκαινιάζει η συγκεκριμένη αγωγή, επιχείρησε να ασχοληθεί με τον «μόνιμο εχθρό». Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ πληθώρα στελεχών της ΝΔ έχουν κάνει αγωγές στο Documento και στον Βαξεβάνη (Άδωνης Γεωργιάδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη κ.λπ.), κλαίνε και οδύρονται όταν η πρακτική αντιστρέφεται, για μια υπόθεση μάλιστα που ήταν προκλητική, ενώ είναι γεγονός ότι στην κ. Ζαχαράκη δόθηκαν όλα τα περιθώρια για να αναιρέσει.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυση και αγωγή από Κώστα Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη για τις συκοφαντίες (video)

Η ΝΔ, φυσικά, παρά την προσπάθεια να δείξει γενναιότητα, δεν μπορεί να είναι αντίδικος. Ωστόσο πολύ σύντομα θα λάβει και η ίδια αγωγή για τις προσβλητικές ανακοινώσεις εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή με τον χαρακτηρισμό «δημοσιογραφικός υπόκοσμος». Αγωγή έχει κατατεθεί εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη και θα κατατεθεί και εναντίον του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Η απόφαση της εφημερίδας να ταράξει στη νομιμότητα όποιον προσπαθεί να συκοφαντήσει το έργο και τους ανθρώπους της έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Αποφασίσαμε να σας ταράξουμε στη νομιμότητα, την οποία απ’ ό,τι φαίνεται δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα. Αν λοιπόν στη ΝΔ βιάζεστε να γίνετε διάδικοι, λίγη υπομονή και θα γίνετε. Φοβάστε και το δείχνετε κάθε μέρα με την επίθεση στο Documento και την προσπάθεια απαξίωσής του και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς τι έχετε κάνει.

Παρά την αντιδικία μας, ωστόσο, προσφερόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα γραμματικής στον αγράμματο συντάκτη της ανακοίνωσης που κατάφερε μέσα σε δέκα μόλις σειρές να αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένος να «μεταμελήσει» (σ.σ μεταμεληθεί το ορθόν) για χάρη της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας άφθονο γέλιο.

ΥΓ.: Ενδιαφέρον πάντως είναι ότι η ΝΔ φροντίζει με κάθε τρόπο να θυμίζει τις επιρροές από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτήν τη φορά θυμήθηκε το ΑLTER EGO.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.

H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη.

Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει.

Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

 

Διαβάστε ακόμα: Βαξεβάνης: Δεν μήνυσα τη Ζαχαράκη επειδή είναι ΝΔ, αλλά επειδή με συκοφάντησε

(Υπο)νόμος και Τάξη

Κατασκεύασαν ψευδή είδηση στον ΣΚΑΪ για τα μάτια της Ζαχαράκη