Καίγεται για δωδέκατη μέρα ο Έβρος – Τεράστια οικολογική καταστροφή

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος - Μεγάλη αναζωπύρωση το βράδυ της Τρίτης

5557708

Για δωδέκατη μέρα μαίνεται σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία έχει κάψει πάνω από 800.000 στρέμματα και συνεχίζει να προκαλεί τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή, όντας η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται σε περιοχές όπως η Κοτρωνιά, η Λευκίμμη, η Λεπτοκαρυά, οι Τρείς Βρύσες και η Κίρκη. Οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απειλούν για την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς  στα βόρεια του νομού Έβρου, ενώ την ίδια στιγμή στη Ροδόπη συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στα Κασσιτερά.

Παρά τις προσδοκίες ότι η χθεσινή νύχτα θα ήταν καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες, με σχετική ύφεση της πυρκαγιάς, στις 7 το απόγευμα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Κοτρωνιά, στους κατοίκους της οποίας εστάλη μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Το χειρότερο είναι ότι σήμερα αναμένεται αναζωπύρωση των ανέμων, γεγονός που δεν εμπνέει αισιοδοξία για την έκβαση της σημερινής μάχης με τις φλόγες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…