«Καίει» τον Μητσοτάκη ο Economist: «Ύποπτη η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να συναντήσει την PEGA»

«Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (σ.σ. κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές» αναφέρει ο Economist

AP - Μητσοτακης

Την απροθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για συνάντηση με την τους εκπροσώπους της Επιτροπής PEGA υπογραμμίζει ο Economist.

«Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (σ.σ. κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές» αναφέρει με νόημα.

Συγκεκριμένα, ο Economist στην κατηγορία «The world in brief», όπου αναρτά σύντομες ειδήσεις από όλο τον κόσμο, αναφέρεται και στην Ελλάδα λέγοντας: «Αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται στην Ελλάδα την Τετάρτη για να διερευνήσουν εάν το κυβερνών κόμμα χρησιμοποίησε λογισμικό υποκλοπής spyware για να κατασκοπεύει παράνομα πολιτικούς και δημοσιογράφους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού, έχει αρνηθεί ότι αγόρασε το λογισμικό Predator ισραηλινής κατασκευής (το οποίο είναι παρόμοιο με το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις όπως το Μεξικό και η Σαουδική Αραβία). Ωστόσο, η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του».

Εν συνεχεία, τονίζει: «μια έρευνα του ελληνικού κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, αφού βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να καλέσουν σημαντικούς μάρτυρες. Περιλάμβαναν διευθυντικά στελέχη στην Intellexa, μια εταιρεία που ελέγχεται από το Ισραήλ με έδρα την Αθήνα που πούλησε την Predator, και τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, τον τότε επικεφαλής του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου. Η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει έναν τέτοιο ιστό. Αλλά αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις γενικές εκλογές την επόμενη άνοιξη».