"Καίει" Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Σαμαρά ο Μαρτίνης για το ξεπούλημα του "Ντυνάν"

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας κατέθεσε ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στο ξεπούλημα του νοσοκομείου στην τράπεζα Πειραιώς κατά τις θητείες των Λοβέρδου, Αδ. Γεωργιάδη και Βορίδη στο υπουργείο Υγείας. Εντύπωση προκάλεσε η ένταση με την οποία ο μάρτυρας καταφέρθηκε κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

59395fdb1dc524395d8b456d

του Άγγελου Προβολισιάνου

Υψηλά ήταν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά του Ανδρέα Μαρτίνη από τον Κορυδαλλό στη Βουλή, δίχως όμως να χαρακτηρίζονται δρακόντεια. Ο πρώην πρόεδρος του «Ντυνάν» δεν ήταν χειροδέσμιος κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο, ενώ φρουρός βρίσκεται έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής προκειμένου να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Ο υπόδικος Μαρτίνης τόσο στις καταθέσεις του στον αρμόδιο εισαγγελέα όσο και στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento κατηγόρησε ευθέως τους πρώην υπουργούς Υγείας, Λοβέρδο Γεωργιάδη Βορίδη, για την εκχώρηση μέσω πλειστηριασμού του νοσοκομείου σε θυγατρική της Πειραιώς έναντι ευτελούς τιμήματος. Μάλιστα, έκανε λόγο για συντονισμένο σχέδιο κατά το οποίο οι τρεις υπουργοί ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν συγκεκριμένες νομοθετικές τροποποιητικές πράξεις προκειμένου να έρθει εις πέρας.

Άξιο αναφοράς ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατέστησε σαφές στην προηγούμενη συνεδρίαση πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση «αγιοποίησης» του μάρτυρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Επιτροπή δεν θα μετατραπεί σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». «Η διαδικασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» είχε υπογραμμίσει ο κ. Μπαλωμενάκης.

Η αρχή της συνεδρίασης

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ανοίγοντας τις διαδικασίες ενημέρωσε πως το «Ντυνάν» απέστειλε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικά αιτήματα από το προεδρείο, στην Εξεταστική έφτασαν τα ανάλογα έγγραφα για τις οφειλές προς τρίτους που δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για τα 4,5 εκατ. ευρώ που όφειλε στο δημόσιο το νοσοκομείο και δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τη διαδικασία της σκανδαλώδους εκχώρησης του στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.

Επίσης, στην Επιτροπή έφτασαν τα ποσά από τις έμμεσες χρηματοδοτήσεις του Δημοσίου στο «Ντυνάν». Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε πως δεν υπήρχε απευθείας χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το δημόσιο, διευκρινίζοντας όμως πως υπήρχε έμμεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 με 14,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο «Ντυνάν» μετά από σχετική διάταξη που ψηφίστηκε το 2007 και η οποία ουσιαστικά επικύρωσε τη σύμβαση νοσοκομείου – ελληνικού δημοσίου. 

Παράλληλα, θα εξεταστεί αν από τον Ερυθρό Σταυρό «έφυγαν» χρηματικά ποσά προς το «Ντυνάν», ενώ έφτασαν και στοιχεία για τον ανεκπλήρωτο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος παρά το μεγάλο ενδιαφέρον «κολοσσών» του κλάδου δεν διεξήχθη ποτέ! Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της και τον εξίσου σκανδαλώδη τρόπο που εξαγοράστηκαν τα δάνεια του νοσοκομείου στη Marfin από την Πειραιώς. Μάλιστα, ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε πως το ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για τα περίπου 95 εκατ. ευρώ δανεισμού του νοσοκομείου στη Marfin, ήταν μόλις 19,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερες απορίες σχετικά με το ευτελές ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για να πάρει το νοσοκομείο. 

«Θα εξεταστεί και η σύμβαση του Ντυνάν με τον κ. Λιαρόπουλο» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λιαρόπουλος ήταν επιλογή του κ. Λοβέρδου και σύμφωνα με τις καταγγελίες Μαρτίνη και Λάππα, ήταν ο άνθρωπος που υποβάθμισε επικοινωνιακά το Κοινωφελές Ίδρυμα, ενώ είναι γνωστός και για τη φράση: «Γερούν, γερά».

Εν συνεχεία, ο κ. Λάππας πήρε το λόγο επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του ΔΣ του «Ντυνάν», τα οποία είχαν θέση και αξίωμα στο νοσοκομείο κατά την περίοδο ξεπουλήματος του νοσοκομείου. Το λόγο πήραν και οι λοιποί εισηγητές, με τους περισσότερους εξ αυτών να συμφωνούν με το προαναφερθέν αίτημα. 

Η κατάθεση Μαρτίνη

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε πως «Ντυνάν» και Ερυθρός Σταυρός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «μου ζητήσατε τη διεύθυνση μου. Είμαι κάτοικος Κορυδαλλού». «Αυτή είναι η διεύθυνση διαμονής σας», ήταν η παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής» του. «Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» σημείωσε. Εν συνεχεία, διηγήθηκε ένα ακόμα περιστατικό, κατά το οποίο ο πρώην δικηγόρος του τον είχε επισκεφτεί στον Κορυδαλλό, λέγοντάς του αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις», με τον ίδιο να μην απαντά.

Την τιμητική του είχε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για τον οποίο αφηγήθηκε με ειρωνικό ύφος πως «είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν».

«Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Μαρτίνης για πρώτη φορά καταφέρθηκε με τόση ένταση για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας. Ο υπόδικος μάρτυρας ανέφερε πως ο κ. Αβραμόπουλος προχωρούσε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Ντυνάν, ζημιώνοντας εν τέλει το νοσοκομείο. Υποστήριξε επίσης ότι στο Δ.Σ. είχε τοποθετήσει 3 ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους, από τους οποίους ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος επί των οικονομικών, και έτσι οι προσλήψεις γίνονταν χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να τις γνωρίζει. 

Για την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου που λειτούργησε ως κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης είπε: «Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το “μπουμ” έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια μαιευτική

κλινική με το Ιατρικό Κέντρο. “Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω” είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος» υποστήριξε.

«Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ο Λοβέρδος μας είπε ότι “αν δεν αποσύραμε τη μήνυση κατά του Βγενόπουλου θα έκλεινε την στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν». Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη ήταν η περιγραφή μίας συνάντησης που είχε με τον κ. Λοβέρδο, στην οποία ξαφνικά παρευρέθη και ο Βγενόπουλος. «Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα… έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει. 

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως αν και είχαν πολύ καλές σχέσεις στην αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του. «”Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα” και πραγματικά κάτι θέλησα» θυμήθηκε και περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: «Τρώγαμε, ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. “Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;” ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου» αφηγήθηκε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: “Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη¨ του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα». Επίσης, έκανε αναφορά για την γυναίκα του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα για τη συγγενική σχέση που έχει με έναν εκ των μάνατζερ που μπήκαν για να προσφέρουν βοήθεια στο ΚΙΕΝ, τον κ. Χαραμή. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τιμωρό» του έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τον κ. Γιαννίκο, για τον οποίο -όπως υποστήριξε- έχει διορίσει δύο συγγενείς του στο Ντυνάν. Κατά τον κ. Μαρτίνη, ο κ. Γιαννίκος είναι Μεσσήνιος και συνδέεται με επιφανή πολιτικό, ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΣΔΟΕ τον κυνηγά «όπου υπάρχει Μαρτίνης».

Αποκαλυπτικός ήταν και για τη θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη: «Ήταν συμφοιτητής της κόρης μου στην αρχαιολογία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως στην αρχή της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τα «κανονίσουν» όλα. «Σενάρια επί σεναρίων. Φτάνει ο Πλεύρης και λέει: Υπουργέ αν περάσεις τέτοιες διευκολύνσεις, που θέλουν αυτοί, θα πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως δεν προχώρησε η ιστορία» αποκάλυψε. 

Αν και όχι τόσο καυστικό όπως στο παρελθόν, συνέχισε για τον κ. Γεωργιάδη τονίζοντας: «Στο Ντυνάν ήμουν ισόβιος, με φωνάζει όμως ο Γεωργιάδης και μου λέει: “Ανδρέα δεν σε θέλουν οι ξένοι, να παραιτηθείς”. Λέω: “είμαι παραιτημένος” και μου ζητά να μπει Δ.Σ. της επιλογής του».

H εισηγητική τοποθέτηση Μαρτίνη:


Όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, πήρε το λόγο για να εξετάσει τον μάρτυρα ρώτησε για τις περιβόητες εκπτώσεις σε VIP πρόσωπα, με τον Ανδρέα Μαρτίνη να απαντά πως έτσι θα το χαρακτήριζε και ο ίδιος, δηλαδή εκπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και πολλές περιπτώσεις όπου μάθαινε για τη νοσηλεία προβεβλημένων προσώπων εκ των υστέρων.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Λάππα για τη θητεία και τα πεπραγμένα του Μάκη Βορίδη, αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας πιέστηκε, εν τέλει υποστήριξε ότι οι πράξεις του έπληξαν το «Ντυνάν» και το δημόσιο. «Κατά σύμπτωση ο Βορίδης πέντε ημερες πριν τον πλειστηριασμό δίνει πλήρη ασυλία στο ΔΣ, και νομική…» παρέθεσε.

Η φράση που συμπυκνώνει όλη τη μέχρι στιγμής κατάθεση του κ. Μαρτίνη είναι η εξής: «Το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού έγινε επί Αβραμόπουλου, ο λάκκος άνοιξε επί Λοβέρδου και μέσα μας έριξε ο Γεωργιάδης και τον σφράγισε μάλιστα πολύ καλά».


Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντά, παρά τα όσα προηγήθηκαν από την τοποθέτηση του Μαρτίνη, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το ποιοι εν τέλει έμειναν απλήρωτοι μετά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι προμηθευτές δεν πληρώθηκαν» είπε ο κ. Μαρτίνης, με τον κ. Γεωργαντά να παραθέτει όσους έλαβαν τα χρήματα που τους χρωστούσε το ίδρυμα, θέλοντας να αποδείξει πως η διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν η ενδεδειγμένη. «Μετά το τριμερές μνημόνιο το Ντυνάν τελείωσε» υπογράμμισε ο κ. Μαρτίνης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως εκβιάστηκε για να παραιτηθεί επειδή δεν ήταν αρεστός του Σάλλα.

Σε σχετική ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου, εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε για τα δάνεια του «Ντυνάν» στην Marfin: «Με δελέασε ο Βγενόπουλος με χαμηλότερο επιτόκιο και θα έκανα απιστία αν δεν επέλεγα αυτή την αλλαγή των δανείων», αποσαφηνίζοντας παρακάτω πως όλες οι αποφάσεις για τους χειρισμούς των δανείων ήταν εγκεκριμένες από το Δ.Σ.. «Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω πως «στόλιζε» την κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Λοβέρδος…» αποκάλυψε ο μάρτυρας, με την κ. Χριστοφιλοπούλου να αλλάζει τάχιστα το θέμα. Για τους εργαζόμενους ο κ. Μαρτίνης σημείωσε πως εκείνοι κινητοποιήθηκαν ως όφειλαν και ως υποκινούνταν χωρίς να διευκρινίζει από ποιον ή ποιους. Ύστερα, η κ. Χριστοφιλοπούλου κάνοντας τις ανάλογες ερωτήσεις στην προσπάθεια να περισώσει την τιμή του Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε την παρακάτω απάντηση του Μαρτίνη: «Αναγκάστηκα να αποσύρω τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου επειδή ο Λοβέρδος με διαβεβαίωσε πως αμέσως μετά θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι με χρήματα που χρώσταγε το δημόσιο στο νοσοκομείο». «Αν ο Λοβέρδος λειτουργούσε στο χιλιοστό όπως λειτουργούσε ο Γεννηματάς, θα ήσασταν αλλιώς κι εσείς αλλιώς κι εμείς» συνέχισε την επίθεση προς τον κ. Λοβέρδο, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες της κ. Χριστοφιλοπούλου.

Απαντώντας στον χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, ο Ανδρέας Μαρτίνης επιβεβαίωσε ρητά πως το ξήλωμα του Δ.Σ. επί ημερών Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας έγινε κατ’΄εντολήν του Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό του. Μάλιστα, έκανε και ειδική μνεία στους διορισμούς που έγιναν και συγκεκριμένα σε αυτόν της συζύγου του τότε τραπεζίτη Σάλλα. «Ο Γεωργιάδης έβαλε τη γυναίκα του Σάλλα στο Δ.Σ.» είπε αυτολεξεί. «55 χιλ. τετραγωνικά με τη φήμη και τον εξοπλισμό του Ντυνάν, πόσο κάνουν; Εγώ, δεν νομίζω πως το Κερατσίνι παίρνεις τόσα τετραγωνικά χωρίς φήμη, εξοπλισμό και προσωπικό…» είπε ο μάρτυρας για τα 115 εκατ. που αγόρασε η θυγατρική της Πειραιώς το νοσοκομείο. «Δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει τίποτα αν το ζευγάρι της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κάλυπτε τα πεπραγμένα του κ. Χαραμή» απάντησε σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Μαρτίνης επισήμανε πως θα είχαν ποινικές ευθύνες όσοι ενεπλάκησαν στο ξεπούλημα του Ντυνάν αν δεν υπήρχε η τροπολογία ασυλίας από τον Βορίδη, ενώ αποσαφήνισε πως δεν θα είχε διεξαχθεί και ο πλειστηριασμός. 

Θεσσαλία: Μηνυτήρια αναφορά Κουρέτα μετά την αποκάλυψη Documento για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων

αιγοπροβατα

Θεσσαλία: Μηνυτήρια αναφορά Κουρέτα μετά την αποκάλυψη Documento για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων

Μετά από σύσκεψη σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έδωσε εντολή να αντικατασταθεί…

Nέο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό: Ελληνίδα πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μήνυσε ομοσπονδιακό προπονητή για απόπειρα βιασμού

enorgani kataggelia gia prop

Nέο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό: Ελληνίδα πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μήνυσε ομοσπονδιακό προπονητή για απόπειρα βιασμού

Νέα υπόθεση κακοποίησης αθλήτριας βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στα…

Αδιανόητο ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με καπνογόνα και κροτίδες – Εισβολή Μαροκινών στο γήπεδο (video)

μαροκο ολυμπιακοι

Αδιανόητο ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με καπνογόνα και κροτίδες – Εισβολή Μαροκινών στο γήπεδο (video)

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της…