Newsroom

Newsroom

Και τυπικά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία είχε καθαρά…

Τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για επανίδρυσης μιας σχέσης εμπιστοσύνης και υπογράμμισε ότι «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για την αναγέννηση της παράταξης αλλά για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης». Και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι καλλιέργησαν τόσο καιρό».

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στην Ιπποκράτους επικρατεί ικανοποίηση, αν και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτή του 2007. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, στο 25% των καταμετρημένων ψήφων, οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε 49.742, μςε τον κ. Βενιζέλο να συγκεντρώνει ποσοστό 96%, ενώ οι εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων σε πανελλαδικό επίπεδο κάνουν λόγο για 200.000.

Τα αποτελέσματα από τα 768 εκλογικά κέντρα που υπήρχαν σε όλη την χώρα καταφτάνουν συνεχώς στην Ιπποκράτους, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα σε αρκετά εκλογικά κέντρα της χώρας καθώς απουσιάζουν τα λευκά ψηφοδέλτια αλλά και φάκελοι.