Newsroom

Newsroom

Και τρίτο φορτίο χημικών απομακρύνθηκε από τη Συρία

Και τρίτο φορτίο υλικών το οποίο  αφορούσε την κατασκευή χημικών όπλων απομακρύνθηκε από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε η κοινή αποστολή…

syrian chemical weapons 1

Και τρίτο φορτίο υλικών το οποίο  αφορούσε την κατασκευή χημικών όπλων απομακρύνθηκε από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε η κοινή αποστολή του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ). Την ίδια ώρα που άλλες χημικές ουσίες έχουν καταστραφεί στο εσωτερικό της χώρας.

Ωστόσο στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η ποσότητα των χημικών ουσιών που απομακρύνθηκαν ή καταστράφηκαν. Ο ΟΑΧΟ  καλεί τις συριακές αρχές να «προχωρήσουν πιο γρήγορα σε μεταφορές οι οποίες θα είναι συστηματικές, προβλεπόμενες και μεγάλου όγκου, ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλής απομάκρυνση των χημικών ουσιών», όπως μεταδίδει  το πρακτορείο Reuters.

Να σημειωθεί ότι η Συρία δεν τήρησε τη διορία της 5ης Φεβρουαρίου για την απομάκρυνση όλων των δηλωμένων χημικών ουσιών από το έδαφός της. Παρ’ όλα αυτά, η επικεφαλής της κοινής αποστολής του ΟΗΕ και του ΟΑΧΟ Σίγκριντ Κάαγκ εκτίμησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η συριακή κυβέρνηση δεν καθυστερεί εσκεμμένα τη διαδικασία.

naftemporiki.gr

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

GNJlfyMWwAE8Vvi

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω». Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην…