D

Documento

Και στον ύπνο του ο Μητσοτάκης βλέπει το Documento

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράδαινε το πρωτοσέλιδο του Documento της 25ης Μαρτίου του 2017, το οποίο έλεγε ότι υπήρχε αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα εναντίον της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Δευτερολογία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης 26 11 screenshot 1

Την συντριπτική του ήττα μετά την έκδοση του βουλεύματος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο απάλλαξε τους δημοσιογράφους που κατηγορήθηκαν και απεφάνθη ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει «σκευωρία», αλλά σκάνδαλο στην υπόθεση Novartis προσπαθεί να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό το πράττει όχι απλά ανεπιτυχώς, αλλά και με ένα ξεκάθαρο δείγμα πανικού που φαίνεται ότι τον έχει κυριεύσει, αφού συνειδητοποιεί ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει ξανά την υπόθεση. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, φοβούμενος ότι αυτή τη φορά τίποτα δεν θα μείνει… «αδιευκρίνιστο», επιχείρησε για μια ακόμη φορά να προχωρήσει στην προσφιλή του τακτική: να στοχοποιήσει το Documento. Την εφημερίδα δηλαδή, που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει προχωρήσει σε δεκάδες αποκαλύψεις που έχουν εκθέσει πλείστες πτυχές της δυσώδους αυτής υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράδαινε το πρωτοσέλιδο του Documento της 25ης Μαρτίου του 2017, το οποίο έλεγε ότι υπήρχε αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα εναντίον της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να αποδείξει ότι η παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δηήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετίζεται με την υπόθεση της Novartis, μέσω της Ελένης Ράικου. Το Documento οφείλει -για ακόμη μια φορά- να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Όχι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες έπειτα από την κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί “σκευωρίας” που ο ίδιος ενορχήστρωσε, αλλά για τους αναγνώστες του και την ίδια την ιστορία.

1) Όταν η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς, εξαιτίας της επίμαχης αποκάλυψης του Documento ότι την είχε καταγγείλει η ανακρίτρια Η. Ζαμανίκα πως ξέχασε να στείλει στην ανάκριση κομμάτι της δικογραφίας που αφορούσε τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο, δεν υπήρχε στο προσκήνιο η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

2)  Όχι μόνο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου που έκανε την πρόταση πρόταση προς το Αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, απεφάνθησαν ότι το Documento και οι δημοσιογράφοι του, έκαναν τη δουλειά τους και παρουσίασαν ένα πραγματικό γεγονός όπως είχαν υποχρέωση.

3) Το χειρότερο όλων όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που παραπέμπει τον Δ. Παπαγγελόπουλο, δεν τον συνδέει ούτε με την υπόθεση της Novartis, ούτε με το Documento. Αντιθέτως, κατηγορεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι πίεζε τον τότε εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης την εφημερίδα “Παραπολιτικά” του Γιάννη Κουρτάκη και… της πρωθυπουργικής αυλής.

κουρτάκης 1

Κατανοούμε την αφάνταστα δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή ανάρρωση από το μετατραυματικό στρες από το οποίο πάσχει.

πρωτοσελιδο page 0001

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…