Και στον τουρισμό και στη Θεσσαλονίκη – «Πέσαμε έξω» στον κορονοϊό και δια στόματος Μητσοτάκη

Νέα ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά από τα πλέον επίσημα χείλη, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

5033420 1

Μιλώντας στη Βουλή, κατά την τριτολογία του, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε την κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα μετά την παραδοχή Γεωργιάδη περί του «πέσαμε έξω» στον τουρισμό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στον κοινοβουλευτικό διάλογο ακούστηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα που θα εξετάσει η κυβέρνηση και έκανε ειδική μνεία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης που αποτελεί την περιοχή που ανησυχεί περισσότερο αναφορικά με την πανδημία. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης πιστεύω ότι αν όλοι γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλοι όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε τον Άγιο Δημήτριο.»

«Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μάς έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι ναι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας».

Προσπαθώντας μάλιστα να διασωθεί για τις φιέστες του από τη Σαντορίνη αλλά και να μαζέψει το άδειασμα της κυβέρνησης το οποίο ήρθε χθες δια στόματος Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος παραδέχτηκε ότι «πέσαμε έξω» στον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των επιλογών του για το άνοιγμα του τουρισμού και εστίασε αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη. 

«Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό, στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι. Εκ των υστέρων λέμε ότι προφανώς θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται στη ΝΔ, η αποτυχία δηλώνεται επί μέρους. Χθες για τον τουρισμό, σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, για αύριο αναμένουμε να δούμε για ποιον τομέα θα ακουστεί το «πέσαμε έξω».

Η απουσία συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι κάτι το οποίο υπάρχει στην κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο σε όσα κάνει ελλιπώς ή λανθασμένα, αλλά και όταν χρειάζεται να αποδεχτεί την αποτυχία της. 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…