Newsroom

Newsroom

Kαι στην Τουρκία το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

Ακόμα και στην Τουρκία, που το 2013 στέλεχος της τότε κυβέρνησης του Ταγιπ Ερντογάν είχε αποκαλέσει την Charlie Hebdo, «πατσαβούρα»,…

tzoymhoyriet

Ακόμα και στην Τουρκία, που το 2013 στέλεχος της τότε κυβέρνησης του Ταγιπ Ερντογάν είχε αποκαλέσει την Charlie Hebdo, «πατσαβούρα», έφτασε το πρωτοσέλιδο της σατυρικής εφημερίδας με τον δακρυσμένο Μωάμεθ.
Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της γείτονος, δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης, 4 σελίδες από το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.
H «Τζουμχουριέτ» τα κατάφερε παρά τον αστυνομικό έλεγχο που της έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης.
Βέβαια το σκίτσο με τον δακρυσμένο Προφήτη δημοσιεύεται σε φάκελο στο εσωτερικό της εφημερίδας μαζί με τα κύρια άρθρα της Charlie Hebdo που είναι μεταφρασμένα στην Τουρκική γλώσσα.
Ο πολιτικός αρθρογράφος της «Τζουμχουριέτ» Χικμέτ Τσετίνκαγια, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, όποια κι αν είναι η προέλευσή της. Γι’ αυτό (ο Μωάμεθ) κρατάει στο χέρι του μια επιγραφή «είμαι Charlie»».

Στην αρχή σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκική εφημερίδα ήθελε να δημοσιεύσει ολόκληρο το τεύχος της Charlie Hebdo, αλλά μετά τον έλεγχο της αστυνομίας κατέληξε στην συμβιβαστική λύση των 4 σελίδων και μάλιστα όπως τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας «ετοίμασε την έκδοση αυτή με σεβασμό στις θρησκευτικές ευαισθησίες της (τουρκικής) κοινωνίας και στη θρησκευτική ελευθερία».
Η «Τζουμχουριέτ» επειδή αντιτίθεται στο καθεστώς Ερντογάν έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φορές στόχος επιθέσεων ενώ πολλοί από τους συντάκτες της έχουν φυλακιστεί.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…