Και σου ανάψαν τα λαμπάκια

 “Εεε, πόσο άλλο; Το τερμάτισαν. Δεν μπορεί, τώρα θα το βουλώσουν”

isravel raj x8GCHx53nik unsplash

Τον περασμένο Σεπτέμβριο- άκουσες τον Σκρέκα να σου λέει ότι “οι επιβαρύνσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι της τάξης των 2-3 ευρώ”. 
Στην συνέχεια σε διαβεβαίωσε (παρέα με τον Άδωνη) ότι “το φαινόμενο των ανατιμήσεων είναι προσωρινό και οι τιμές θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα πριν το τέλος του έτους”. 
Πριν λίγες ημέρες σε συμβούλευσε (πάλι ο Σκρέκας) ότι “η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση στο ρεύμα. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά τελικά κοστίζουν στην τσέπη”. 

Και σου ανάψαν τα λαμπάκια!!!

 Είπες και συ: “Εεε, πόσο άλλο; Το τερμάτισαν. Δεν μπορεί, τώρα θα το βουλώσουν” αλλά φευ, τσουπ πετάγεται (ποιος άλλος;) ο Άδωνης,  Σαββατιάτικα (δεν έχει γιορτές και σχόλες αυτός), από τον ΣΚΑΪ (τι πρωτότυπο!!) και τι λέει ο στόμας του πάλι; Το ασύλληπτο, το αξεπέραστο, το μοναδικό: 
“Η Αριστερά φταίει που δεν έχουμε φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα” (είναι η new edition της καραμέλας, που πιπίλαγε πάλι πριν λίγο καιρό: “Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σκόπιμα, με δόλο τον κορωνοϊό για να κρατήσει τη χώρα στην καραντίνα”).
Ναι, όπως το διαβάζετε, για όσους δεν το ακούσατε!!!

Το ανέλυσε μάλιστα επαρκώς και εμπεριστατωμένα: “Η Αριστερά διαχρονικά πολεμά όλα τα μεγάλα έργα, είναι η καταστροφή της χώρας. Αρνείται κάθε πρόοδο. Δεν έχουμε λοιπόν φθηνό ρεύμα γιατί μας εμποδίζετε εσείς (προς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ), επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη”. 

Ο τηλεβιβλιοπώλης, ο νανογιλέκος, το παττακόπαιδο, ο καθ’ έξιν ψεύτης και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της αλήθειας δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν τον σταματάει καμία πραγματικότητα, όσο αμείλικτη (γι’ αυτόν και τους ομοίους του) κι αν είναι. 
Η οποία αψευδής πραγματικότητα (ως προς τα ποσοστά των ετήσιων αυξήσεων του ρεύματος) κατέγραψε τα ακόλουθα σημαντικά:
2009 (+7,3%), 2010 (+13,8%), 2011 (+11%, πλέον ΕΝΦΙΑ), 2012 (+12%), 2013 (+12%), 2014 (+13%), 2015 (0%), 2016 (0%), 2017 (0%), 2018 (0%), 2019 (+14%), 2020 (+8,6), 2021 (+200%).

Και σου ανάψαν τα λαμπάκια!!!

Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» στα πλαίσια του dealing των ιματίων του Δημοσίου και των Δημόσιων Οργανισμών, δεν περιορίστηκε μόνο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (εκχωρώντας το 17% με το οποίο απώλεσε την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης) αλλά προχώρησε και στην βίαιη και ανορθολογική -για την παγκόσμια παραγωγή ενέργειας- απολιγνιτοποίηση της χώρας, υπέρ των φίλων της που (τα «παιδιά») κάνουν δουλίτσες με το φυσικό αέριο. 

Αποτέλεσμα; Ενώ η κατανάλωση αερίου στην Ε.Ε. έπεσε κατά 10% το τρίτο τρίμηνο 2021, έναντι του αντίστοιχου του 2020 και ενώ  η ζήτηση αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή μειώθηκε κατά 22%, την ίδια αυτή περίοδο η κατανάλωση αερίου αυξήθηκε στην χώρα μας κατά 12%.

Θέλετε να μάθετε το καλύτερο; Η ποσότητα ηλεκτρισμού που παράχθηκε από αέριο μειώθηκε στην Ολλανδία κατά 49%, στην Γαλλία κατά 46%, στην Γερμανία κατά 30%, στην Ισπανία κατά 21% και στην Ιταλία κατά 6%. 
Στην Ελλάδα η χρήση αερίου για την παραγωγή ηλεκτρισμού -καλά το καταλάβατε- αυξήθηκε(!!!) κατά 24%. 

Γιατί, ρε κορόιδα, δεν ακούτε τον Άδωνη που ξελαρυγγιάζεται πότε στον Αυτιά και πότε στον Πορτοσάλτε ότι “η Αριστερά φταίει που δεν έχουμε φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα”;

Και σου ανάψαν τα λαμπάκια!!!

“Μπορώ να υπολογίσω την κίνηση των ουρανίων σωμάτων, αλλά όχι την τρέλα των ανθρώπων”.
Ισαάκ Νεύτων   

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…