Και το ΠΑΣΟΚ …"αρμενίζει"

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη «Μόλις χθες έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πάει μέχρι το 2016… σήμερα…

papandreoubei444

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

«Μόλις χθες έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πάει μέχρι το 2016… σήμερα ανακάλυψε ότι ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός;», αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που ενοχλήθηκαν από την νέα παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εμμέσως αλλά σαφώς τους καλεί να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Βεβαίως, το ερώτημα που προκύπτει, είναι αφού ο κ. Βενιζέλος όπως έλεγαν και χθες τα στελέχη του, αναγνώριζε πως ο κ. Μπαλτάκος είναι «παλιό πρόβλημα» και αφού αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πως η παρούσα κυβέρνηση βρίθει ακροδεξιών και φασιστών, πως το δήθεν σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ δέχεται να συνεργάζεται με φασίστες, μόνο και μόνο …για να μη χαθεί η καρέκλα;

Αυτό να μας απαντήσουν από την Χαριλάου Τρικούπη, γιατί ο «εθνικοσοσιαλισμός» με τον «σοσιαλισμό» δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται από τον «γάμο» ή μη δύο και μόνο λέξεων, αλλά πρέπει να διακρίνονται από μία σαφέστατη πολιτική στάση.

Στο ΠΑΣΟΚ που αυτά μοιάζουν ψηλά γράμματα όμως, ενοχλούνται από τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί «βλέπουν» να «επιμένει στην προσωπική του πολιτική ατζέντα και να συνεχίζει τις διαφοροποιήσεις του από την κεντρική γραμμή του κόμματος». Ασχέτως όμως αν υπάρχουν προσωπικά ελατήρια του Γ. Παπανδρέου στις τελευταίες του διαφοροποιήσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και μία ξεκάθαρη ουσία στο όλο ζήτημα που έχει προκύψει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Στο τέλος θίγεται ευθέως το πολίτευμα κύριοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Πίσω από τη νέα παρέμβαση του κ. Παπανδρέου, τα ίδια αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» την επιμονή του πρώην πρωθυπουργού να εγγράψει υποθήκες για την επόμενη των ευρωεκλογών, υπονομεύοντας τις προσπάθειες του Ευάγγελου Βενιζέλου και συνεχίζοντας να δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκλογική προσπάθεια της «Ελιάς».

Τα ίδια στελέχη συνδέουν την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου με τη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, που πρώτος από το μεσημέρι της Τετάρτης ζήτησε να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς και να αναδειχθεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Και εκτιμούν ότι η πίεση προς τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση θα συνεχιστεί από την πλευρά των παπανδρεϊκών.

Εν ολίγοις στο ΠΑΣΟΚ το μόνο που τους αφορά αυτή τη στιγμή είναι το πολιτικό μέλλον της «Ελιάς» και η πολυετούς κόντρας Παπανδρέου-Βενιζέλου για τον «σοσιαλιστικό» θώκο και όχι η ουσία των πολιτικών τους επιλογών… Δεν τους ενοχλεί καν, ότι η ΔΗΜΑΡ (πολύ αργά βεβαίως) καταγγέλλει ότι το Μαξίμου ήταν έτοιμο να συνεργαστεί ακόμα και με την Χρυσή Αυγή για να παραμείνει στην εξουσία.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, πως ουδέν μάθημα δεν έλαβαν οι επί 30ετία κυβερνόντες του τόπου και άρα άκρως υπεύθυνοι για την παρούσα κατάσταση της χώρας… Στο τέλος το αν θα λέγονται αύριο αντί για ΠΑΣΟΚ, «Ελιά» ή «Κολιός» ή «Ρέγγα καπνιστή» ποσώς διαφοροποιεί την ουσία των πολιτικών τους επιλογών…

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…