Και όμως τα λουλούδια… τρώγονται!

[…]

flowers

Εκμεταλλευόμαστε την άνοιξη, την εποχή των λουλουδιών, για να δώσουμε ξεχωριστό άρωμα και χρώμα στις γευστικές μας δημιουργίες με φρέσκα και αποξηραμένα λουλούδια.

Πώς τα διαλέγουμε:

Διαλέγουμε λουλούδια από κήπο ή που έχουν καλλιεργηθεί φυσικά ή βιολογικά. Δεν χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση ραντισμένα, λουλούδια που προέρχονται από χρήση λιπασμάτων  ή που είναι  εκτεθειμένα σε  εξωτερική μόλυνση (π.χ. εξωτερικός χώρος ανθοπωλείου)

Πώς τα χρησιμοποιούμε:

Προσοχή: Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν  μας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν  αλλεργία στη  γύρητων λουλουδιών. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αφαιρούμε τα τμήματα των λουλουδιών όπου συγκεντρώνεται η γύρη (τον  κάλυκα και τους  στήμονες/ύπερους) πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Χρησιμοποιούμε μόνο λουλούδια που είναι εδώδιμα, δηλαδή που μπορούν να φαγωθούν. Ενδεικτικά βρώσιμα λουλούδια που υπάρχουν στη χώρα μας  είναι:  τριαντάφυλλα, βιολέτες, άνθη εσπεριδοειδών (νεραντζιάς, λεμονιάς, πορτοκαλιάς), ιβίσκοςαποξηραμένος και άνθη από αρωματικούς θάμνους όπως η λεβάντα,  το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η μέντα και φυσικά ο δικός μας κρόκος Κοζάνης.

Πού τα χρησιμοποιούμε:

Διακόσμηση: μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν διακόσμηση σε τούρτες κυρίως, όπως είναι φρέσκα ή ζαχαρωμένα. Η διαδικασία του ζαχαρώματος, π.χ. ροδοπέταλων γίνεται πολύ απλά με επάλειψη και από τις δύο μεριές με ασπράδι αυγού και βούτηγμα σε ζάχαρη κρυσταλλική.

Ζάχαρη:  για να φτιάξουμε υπέροχη αρωματική ζάχαρη, αρκεί να τοποθετήσουμε φρέσκα λουλούδια σε δοχείο με ζάχαρη και να το φυλάξουμε για 2-3 εβδομάδες σε δροσερό και σκιερό μερός.

Κέικ και μπισκότα: Θα τα ρίξουμε μαζί με το  αλεύρι  ή θα πασπαλίσουμε την επιφάνεια τους, αποξηραμένα και σε σκόνη αφού τα περάσουμε από μούλτι ή τα ψιλοκόψουμε.
Γλυκά του κουταλιού: πολύ συχνή είναι η χρήση της αρμπαρόριζας που αρωματίζει γλυκά με φρούτα και πολλά  μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, όπως το σταφύλι και κυρίως το κυδώνι.

Πηγή: toarkoudi.gr (http://www.toarkoudi.gr/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9…)

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…