Και όμως, η εισαγγελική έρευνα είναι μια ακόμη ήττα του Μητσοτάκη

Η εισαγγελική έρευνα εναντίον των Κουτσούμπα, Βαρουφάκη, Τσίπρα για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει μια παρατήρηση που είχαμε κάνει αμέσως μετά τη 17 Νοέμβρη. 

mitsotakis police EK

 Ότι «η σημαντικότερη κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση δεν προήλθε από τα αριστερά αλλά από την φασίζουσα δεξιά, που αναγνώρισε την αδυναμία της να επιβάλλει τη θέλησή της».

Η έρευνα της εισαγγελέως ξεκίνησε κατόπιν αναφοράς του Φαήλου Κρανιδιώτη, δηλαδή του πρώην στενότερου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Στην ουσία πρόκειται για μια εσωτερική διένεξη της ελληνικής Δεξιάς για το ποιος θα κερδίσει το ακροατήριο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, που τώρα αναζητά στέγη.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί εδώ και χρόνια να κυριαρχήσει σε αυτό το χώρο με «μεταγραφές» ακροδεξιών και χουντικών όπως ο Βορίδης, ο Πλεύρης και Γεωργιάδης. Ο ψευτοτσαμπουκάς του Χρυσοχοΐδη, όμως, έφερε στο προσκήνιο το πραγματικό αδιέξοδο του κυβερνώντος κόμματος: Για να ικανοποιήσει το ακροατήριο που διεκδικεί, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κινηθεί ολοκληρωτικά έξω από τα όρια της αστικής δημοκρατίας, φυλακίζοντας ή έστω τιμωρώντας τους αρχηγούς της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει κάτι τέτοιο – ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνησή του βρίσκεται σε φάση ολοκληρωτικού πανικού, καθώς έχασε οριστικά τον έλεγχο της πανδημίας. Αντίθετα χρειάζεται να δημιουργήσει μια εικόνα εθνικής ομοψυχίας – ασχέτως αν τσακίζει τους πολίτες με τα ΜΑΤ ή με οικονομικά μέτρα.

Ο Χρυσοχοΐδης όμως με την έπαρση και την αδυναμία χάραξης πολιτικής (όταν αυτή δεν έρχεται καθαρογραμμένη από τη Βασιλίσσης Σοφίας) απελευθέρωσε τις δυνάμεις της φασίζουσας δεξιάς, τις οποίες ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη στιγμή.

Πιθανότατα η υπόθεση θα ξεφουσκώσει σταδιακά. Ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο, όμως, θα θυμίζει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Μπλόφαραν και έχασαν το παιχνίδι γιατί κάποιοι διαδηλωτές αποφάσισαν να τους αμφισβητήσουν.

Είδατε γιατί λέμε ότι η ιστορία γράφεται στους δρόμους.

Πηγή: Infowar

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr