Και οι κερκυραίοι ξεσηκώνονται για το ξεπούλημα από ΤΑΙΠΕΔ

Με απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης μεταβιβάστηκαν στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), περίπου 300 ακίνητα του…

kerkyra 1

Με απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης μεταβιβάστηκαν στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), περίπου 300 ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία προορίζονται για δήθεν «αξιοποίηση», αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ξεκάθαρο ξεπούλημα.

Ανάμεσα στα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ είναι δημόσια έκταση στη Νότια Κέρκυρα, συγκεκριμένα ακίνητο έκτασης 92 περίπου στρεμμάτων στη θέση Μπούκα (Αγ. Ελευθέριος) Λευκίμμης, πλησίον του Ποταμιού Λευκίμμης και το οποίο αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα εκατέρωθεν των εκβολών του ποταμιού και εκτείνεται σε παραλιακό μέτωπο συνολικού μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου. Σύμφωνα με τα τοπογραφικά διαγράμματα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στην επιφάνεια των 92 στρεμμάτων εκτός από την εδαφική έκταση περιλαμβάνονται τμήμα της δημοτικής οδού που καταλήγει στη Μπούκα καθώς και τμήμα της υδάτινης επιφάνειας του ποταμιού. 

•Η περιοχή της Μπούκας (Αγ. Ελευθέριος), όπου βρίσκεται και το Δημοτικό Αναψυκτήριο, αποτελεί μια από τις ωραιότερες παραλιακές τοποθεσίες της Λευκίμμης και χώρο αναψυχής και πολιτισμού για τους κατοίκους της Λευκίμμης αλλά και για χιλιάδες επισκέπτες. Το ενδεχόμενο ξεπούλημα θα στερήσει τη Λευκίμμη από το παραλιακό της μέτωπο και θα αποκόψει την πρόσβαση στη θάλασσα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής και η περιοχή της Μπούκας από ελεύθερος δημόσιος χώρος που καλύπτει κοινωνικές ανάγκες αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού των κατοίκων της Λευκίμμης θα μετατραπεί σε ένα περιφραγμένο παραλιακό οικόπεδο, το οποίο οι Λευκιμμιώτες θα βλέπουν από μακριά.

•Τμήμα του ακινήτου χρησιμοποιείται από τους μικροεπαγγελματίες αλιείς της Λευκίμμης ως μικρό καρνάγιο για την κάλυψη των αναγκών τους και τμήμα του ποταμιού που βρίσκεται μέσα στην προς πώληση περιοχή χρησιμοποιείται ως καταφύγιο αλιευτικών σκαφών. Άραγε θα απαγορευθεί και η είσοδος και έξοδος στο Ποτάμι Λευκίμμης;

•Το προαναφερόμενο ακίνητο στη Μπούκα Λευκίμμης, αποτελεί σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας αφού ανήκει στον προστατευόμενο βιότοπο CORINE των Αλυκών Λευκίμμης.

Έτσι, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και απόλυτης προστασίας, ετοιμάζεται να γίνει βορά στα νύχια του μνημονιακού ΤΑΙΠΕΔ και των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων, παρά την σαφή εναντίωση της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης και στην ουσία πρόκειται για επαίσχυντο περιβαλλοντικό έγκλημα.

•Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο στη Μπούκα Λευκίμμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων και παραθεριστικών κατοικιών. Αναρωτιόμαστε πως αυτή η πολιτική του ξεπουλήματος θα συνδεθεί με την τουριστική ανάπτυξη της Νότιας Κέρκυρας; Ποια θα είναι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία; Ποιο είναι το αντάλλαγμα που προσδοκά να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο;

«Οι ψευδεπίγραφες επενδύσεις, δηλαδή ξενοδοχειακά μεγαθήρια και βίλες πολυτελείας, που προωθούν τον τουρισμό για λίγους, την αποικιοκρατικού τύπου παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, την πολεοδόμηση χωρίς όρους, την ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και μαρίνων, και την οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή θα μας βρουν απέναντι και δηλώνουμε ότι θα πάρουμε πρωτοβουλίες κινητοποίησης και δραστηριοποίησης της κοινωνίας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τη αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας στη Λευκίμμη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας, ο οποίος ζητά την ανάκληση της απόφασης μεταβίβασης του ακινήτου της Μπούκας Λευκίμμης στο ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση του στο δήμο Κέρκυρας προκειμένου να αποφασίσει η τοπική κοινωνία για την μελλοντική χρήση του. Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τους δημότες της Λευκίμμης σε συντονισμό και αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί ανέργους, φτωχούς και στερεί το μέλλον από την τοπική κοινωνία.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..