Και ο Βορίδης σε γραμμή Μητσοτάκη κατά Κασσελάκη

Γιατί χαρακτηρίζει "εκτός τόπου και χρόνου" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

5702807

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάλλεται πανταχόθεν για τις βαριές ευθύνες που φέρει για τη καταστροφική μέχρι τώρα δεύτερη θητεία της, κάτι που φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως η στρατηγική αποσυμπίεσης που ακολουθείται από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι η φουλ επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Το στίγμα το έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Alpha.Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: “Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει. Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία”.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους και χαρακτηρίζοντας “εκτός τόπου και χρόνου” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή… τόλμησε να πει ότι το κράτος ήταν απόν στη διάρκεια των φυσικών καταστροφών που έπνιξαν ολόκληρες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο Στέφανος Κασσελάκης “έκανε μια τοποθέτηση, η οποία μηδενίζει τη συνεισφορά και την παρουσία του κράτους. Είναι μια τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου”. Και τούτο διότι, όπως επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, “;Eχει εμπειρία ο λαός αν είναι εκεί ή δεν είναι το κράτος. Διότι όταν παίρνει ο πολίτης τα 6.600 ευρώ για την οικοσκευή, προφανώς το κράτος είναι παρόν. Όταν αποκαθιστά βλάβες στα δίκτυα και επαναφέρει την ηλεκτροδότηση μέσα σε 24 ώρες, προφανώς το κράτος είναι παρόν. Όταν το κράτος αποκαθιστά βλάβες στα οδικά δίκτυα με κατεστραμμένους δρόμους και φτιάχνει εναλλακτικές οδεύσεις για να υπάρχει πρόσβαση, κράτος είναι παρόν. ‘Αρα, στο μυαλό του Κασσελάκη είναι απόν”.

Και, εν συνεχεία, σημείωσε: “Το κράτος έρχεται και δίνει τα 6.600 ευρώ με ένα πάρα πολύ γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο, ώστε ο άνθρωπος που έχει το σπίτι του στις λάσπες να πάρει τα χρήματα, να το καθαρίσει, αν χρειαστεί να πάρει καινούργια έπιπλα, να μπορέσει να το ξαναφτιάξει, να αποκαταστήσει τη ζωή του. Αυτή είναι η παρουσία του κράτους”.

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι, αν μέχρι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν… αλλεργική στην αυτοκριτική, τώρα που υπάρχει και αντίπαλον δεος κάθε κριτική θα κατευθύνεται προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Παλιά τους τέχνη κόσκινο…

Νέα μεταγραφική «βόμβα» στον Παναθηναϊκο: Ο Δ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε Λορέντζο Μπράουν

brawn

Νέα μεταγραφική «βόμβα» στον Παναθηναϊκο: Ο Δ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε Λορέντζο Μπράουν

Συμφωνία με τον πρώην γκαρντ της Μακάμπι και μήνυμα για… αήττητη κατάκτηση της Euroleague.

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη και Γιώργου Φλωρίδη

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Γεραπετρίτη και Γιώργου Φλωρίδη

Μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων