Ένα με χοιρινό «κατά της λαθρομετανάστευσης» για τον Μπογδάνο

Φυσικά και δε θα έχανε ευκαιρία ο γνωστός για τα χριστιανικά του αισθήματα Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να τοποθετηθεί και πάλι εναντίον των προσφυγικών ροών, φτάνοντας στο σημείο να «βάζει πλάτη» σε ξενοφοβικές διαδικτυακές κινήσεις που στόχο έχουν να στραφούν εναντίον των ατόμων που ζουν στο hot spot στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

EK Bogdanos

Αφορμή για το ελληνορθόδοξο χριστιανικό κήρυγμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μέσω twitter αποτέλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη ο οποίος σε επιτροπή της Βουλής σχολίασε διαδικτυακό κάλεσμα που οργανώνουν μέσω facebook οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για την ερχομένη Παρασκευή, ετοιμάζουν «μπάρμπεκιου πάρτυ-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης» κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό στα Διαβατά Θεσσαλονίκης όπου στόχο έχει όπως επισημαίνουν να απαντήσουν στον λαθροεποικισμό της πατρίδας (τους), απαντώνας «με άφθονο χοιρινό κρέας, με άθφονο αλκόολ, με άφθονο τρολάρισμα και αγωνιστική δράση!».

Το συγκεκριμένο ξενοφοβικό κάλεσμα σχολιάστηκε και καταγγέλθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή της Βουλής για τους Ποινικούς Κώδικες, κάνοντας λόγο για «σαδισμό και κτηνωδία» για να δεχτεί την αντίδραση του Κώστα Κυρανάκη της ΝΔ ο οποίος απάντησε υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να περιορίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Κατόπιν της συγκεκριμένης διαμάχης ο γνωστός για τα χριστιανικά του αισθήματα Κωνσταντίνος Μπογδάνος στράφηκε εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σηκώνοντας ακόμα πιο ψηλά το ξενοφοβικό λάβαρο της ΝΔ, προέβη σε ασυνάρτητες αναρτήσεις οι οποίες προσπάθησαν να εξισώσουν το ακροδεξιό αυτό μάζεμα – το οποίο ξεκαθαρίζει το στόχο της πρόκλησης από πλευράς διοργάνωσης προς τους διαμένοντες στο hotspot – με αναλογίες Μεγάλης Παρασκευής και τουρκοκρατίας. 

Λίγο πολύ, ο βουλευτής της ΝΔ ανέπτυξε τη θέση ότι είναι περίπου το ίδιο πράγμα το συγκεκριμένο φασιστικό κάλεσμα με όσους επιλέγουν να μη συμμετάσχουν στη θρησκευτική νηστεία της σαρακοστής και την επιλογή τους να τραφούν όπως νομίζουν. 

Ουσιαστικά ο Μπογδάνος έβαλε στην άκρη τα ξεκάθαρα ακροδεξιά πολιτικά κίνητρα των «Ενωμένων Μακεδόνων» και προσπάθησε να θρέψει το κοιλιόδουλο εθνικιστικό στομάχι του ακροατηρίου του, με τη λογική του «ίδιου νομίσματος». Κρέας τη Μ. Παρασκευή οι άπλυτοι άθεοι; Χοιρινό και αλκόολ «εμείς», οι ελληνορθόδοξοι δίπλα στους «λαθρομετανάστες».

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι η επικίνδυνη ή χαμηλή πολιτική συγκρότηση ενός βουλευτή της κυβέρνησης. Το σημαντικότερο θέμα που εγείρεται ότι για ακόμα μια φορά η ΝΔ – ως κυβέρνηση πλέον -, επιλέγει να πλησιάσει και να εγκολπώσει τα πιο ακροδεξιά στοιχεία της κοινωνίας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία αναστολή και φραγμό στον ακροδεξιό κατήφορό της. 

Κάτι σάπιο φαίνεται, ότι υπάρχει – και δεν είναι το χοιρινό των Μακεδόνων – στο βασίλειο της Πειραιώς…. 

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του βουλευτή της ΝΔ 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…