Και ο Μητσοτάκης στο κόλπο

Δε θα επαναλάβουμε αυτά που έχουμε γράψει όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με το θέμα, αλλά θα μείνουμε μόνο στα πιο πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τη νοθεία στη φέτα ΠΟΠ, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από τη δική μας επίμονη δημοσιογραφική έρευνα.

4063752

«Είχαμε δεσμευθεί πριν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Το κάνουμε πράξη. (…) Σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να επιμείνουν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω να μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν, θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε»!

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το Σάββατο το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη ΔΕΘ, και ο Λιβανός τα έκανε σημαία σε πανηγυρικό Δελτίο Τύπου με τίτλο: «Μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους επιχειρούν ελληνοποιήσεις προϊόντων: “Μη τολμήσετε, θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε”».

Τα ίδια είπε ο Μητσοτάκης και την Κυριακή, στη συνέντευξη Τύπου. Είχε μάλιστα το θράσος να ισχυριστεί ότι ακρίβυναν οι τιμές παραγωγού στο γάλα, γιατί δε γίνονται πλέον ελληνοποιήσεις και νοθεία!

Κανένας κτηνοτρόφος ή γεωργός δεν πρόκειται να φάει αυτό το παραμύθι. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται. Το παραμύθι λέγεται για τους κατοίκους της πόλης που δε γνωρίζουν. Αυτούς που πληρώνουν τις κάθε είδους «μαϊμούδες» σαν… αγνά ελληνικά προϊόντα. Που αγοράζουν λευκό τυρί αγελάδας και το πληρώνουν σαν φέτα ΠΟΠ, που αγοράζουν γιαούρτι από εισαγόμενο συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα και το πληρώνουν σαν «ελληνικό γιαούρτι» κτλ. κτλ.

Εχουμε γράψει πολλές φορές για τις ελληνοποιήσεις αρνιών. Με στοιχεία, όχι κουβέντες του αέρα. Εχουμε γράψει για τις χιλιάδες τόνους κάθε είδους γάλακτος, αγελαδινού, γίδινου, πρόβειου, νωπού και συμπυκνωμένου, που εισάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το εξωτερικό και χρησιμοποιείται στην παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, ακόμα και τυριών ΠΟΠ. Εχουμε γράψει για τις «τριγωνικές επαφές στενού τύπου», με τις οποίες εισάγεται λευκό τυρί από τη Ρουμανία και φτάνει να πωλείται σαν… φέτα ΠΟΠ.

Να θυμίσουμε εν συντομία το σκάνδαλο (Μάης 2017, επί Τσιπροκαμμένων): Η εταιρία PROVERTIA SA αγοράζει λευκό τυρί από το ρουμάνικο εργοστάσιο της ΟΛΥΜΠΟΣ των αδελφών Σαράντη, το μεταβιβάζει στις ελληνικές εταιρίες των αδελφών Σαράντη (ΤΥΡΑΣ και ΡΟΔΟΠΗ συγκεκριμένα) και το τυρί πουλιέται σαν φέτα! Το ρουμάνικο λευκό τυρί κανε μια εικονική (στα χαρτιά) βόλτα και… ελληνοποιήθηκε. Οι ελληνοποιήσεις γάλακτος κάθε τύπου είναι ένα μαζικό φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία.

Δε θα επαναλάβουμε αυτά που έχουμε γράψει όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με το θέμα, αλλά θα μείνουμε μόνο στα πιο πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τη νοθεία στη φέτα ΠΟΠ, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από τη δική μας επίμονη δημοσιογραφική έρευνα. Σε καμία περίπτωση η νοθεία (μιλάμε για «μαϊμού» φέτα που παρασκευάστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από αγελαδινό γάλα) δεν ανακαλύφθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Μαϊμού» φέτα στη Γερμανία: Η νοθεία ανακαλύφθηκε από γερμανική εταιρία ελληνικών συμφερόντων (ΤRIENON Gmbh). H κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο που έκανε, όταν δεν μπορούσε πια να κουκουλώσει το σκάνδαλο, ήταν να φροντίσει να πέσει στα μαλακά η γαλακτοβιομηχανία «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ» της οικογένειας Γιαννίτση, στην οποία επιβλήθηκε απλώς ένα πρόστιμο της πλάκας. Δεν της αφαιρέθηκε η άδεια κι ας ήταν υπότροπος. Εκανε, είπαν, διορθωτικές κινήσεις. Δηλαδή, όλα ήταν ένα… λάθος!

Εχει και συνέχεια το σκάνδαλο, όμως. Πολύ πρόσφατα, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε για έλεγχο στη συγκεκριμένη εταιρία και ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε την είσοδο στους ελεγκτές! Χρειάστηκε παρέμβαση της αστυνομίας για να μπουν οι ελεγκτές, οι οποίοι βρήκαν και κατέσχεσαν 40 τόνους «μαϊμού» φέτας (με αγελαδινό γάλα). Πραγματικά, έγιναν… διορθωτικές κινήσεις, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν «επέστρεψε» στην εν λόγω εταιρία την πιστοποίηση για παραγωγή φέτας ΠΟΠ (την οποία της είχε αφαιρέσει στα λόγια ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τη «μαϊμού» φέτα στη Γερμανία).

«Μαϊμού» φέτα στη Σουηδία: Η νοθεία ανακαλύφθηκε από σουηδική εταιρία (Di Luca & Di Luca AB). Τι έκανε η κυβέρνηση για τη γαλακτοβιομηχανία LA FARM AE της οικογένειας Πλεξίδα, που εξήγαγε τη «μαϊμού» φέτα; Απολύτως τίποτα! Κι ας είναι πλήρως ενήμερη από τη σουηδική εταιρία.

«Μαϊμού» φέτα στην Ελλάδα: Και αυτή η νοθεία ανακαλύφθηκε από ιδιώτες και ήρθε στο φως (όπως και οι προηγούμενες) από δικά μας δημοσιεύματα. Αφορά και πάλι τη LA FARM AE της οικογένειας Πλεξίδα.

Ρωτάμε τον Μητσοτάκη: Γιατί οι ελεγκτικοί σου μηχανισμοί δεν έπιασαν τη «μαϊμού» φέτα προτού εξαχθεί στη Σουηδία, στη Γερμανία και ποιος ξέρει σε ποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι αυτοί ή σουρωτήρι με τρύπιο πάτο;

Ρωτάμε τον Μητσοτάκη: Γιατί οι ελεγκτικοί σου μηχανισμοί δεν έπιασαν τη «μαϊμού» φέτα που πουλιόταν… προσφορά στα σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», που δεν είναι σε κάποια κεντρο- ή βορειο-ευρωπαϊκή χώρα αλλά στην Ελλάδα;

Επειδή το τελευταίο περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο και επειδή ο Λιβανός έσπευσε πανικόβλητος να ανακοινώσει ότι από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ανακαλείται προσωρινά η πιστοποίηση για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ από τη LA FARM AE, να προσθέσουμε μερικά στοιχεία ακόμα στο προχθεσινό μας δημοσίευμα, στο οποίο γράψαμε για πανικόβλητη αντίδραση του Λιβανού.

Από τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός είχε δημοσιεύσει στο facebook την παρακάτω ανακοίνωση (εμείς την πήραμε από τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα, όπου δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα).

Μολονότι η ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου δεν έλεγε το όνομα της εταιρίας που παρήγαγε τη «μαϊμού» φέτα και της αλυσίδας που την πουλούσε, ο Λιβανός -γνωρίζοντας ότι εμείς έχουμε ήδη γράψει και σίγουρα έχουμε «χαρτιά» στα χέρια μας και θα επανέλθουμε- πανικοβλήθηκε, γιατί θα χαλούσε το σόου που έστηνε μαζί με τον Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και έδωσε εντολή να βγει το Δελτίο Τύπου που κατονόμαζε τη LA FARM AE και μιλούσε για προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (του οποίου το ΔΣ ουδέποτε συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα, όπως προβλέπεται – το θέμα χειρίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος Χαζηνικολάου, που βρισκόταν μαζί με τον Λιβανό στη Θεσσαλονίκη και διατάχτηκε να συμμετάσχει στην κυβερνητική προπαγάνδα). Το Δελτίο Τύπου βγήκε στις 13:42. Ισα που πρόλαβαν να το γράψουν μετά την ανακοίνωση αγροτικού συλλόγου.

Προσπάθησαν να προλάβουν τις εξελίξεις, για να μπορούν πρώτα ο Λιβανός και μετά ο Μητσοτάκης να λένε το παραμύθι για τους… κέρβερους των ελεγκτικών μηχανισμών τους, που δεν τους ξεφεύγει τίποτα. Τι έγραψε ο Λιβανός στο Δελτίο Τύπου; «Μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους  σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του  προϊόντος “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.“».

Τι είχαμε αποκαλύψει εμείς; Οτι τα δείγματα της «μαϊμού» φέτας πάρθηκαν από ιδιώτες, ότι οι αναλύσεις που βρήκαν αγελαδινό γάλα σε ποσοστό 60-70% (!) έγιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο και ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν πλήρως ενήμερες για τα ευρήματα, αλλά… σφύριζαν κλέφτικα.

Τι αποκαλύπτεται από την ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου; Οτι πράγματι ο έλεγχος έγινε από ιδιώτες και όχι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΥΠΑΤ και ότι τα δείγματα και οι αναλύσεις στάλθηκαν στον ΕΛΓΟ στις 28 Αυγούστου. Δηλαδή, την επομένη των εργαστηριακών αναλύσεων, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Από τις 28 Αυγούστου, λοιπόν, η κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για τη «μαϊμού» φέτα παραγωγής LA FARM AE, που πουλιόταν στα σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ».

Τι έκανε ο διεθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Χατζηνικολάου; Στις 3 Σεπτέμβρη, δηλαδή μια βδομάδα αφότου του έστειλαν τα δείγματα και τις αναλύσεις για τη «μαϊμού» φέτα, πέρασε από το ΔΣ του Οργανισμού απόφαση-εισήγηση στο ΥΠΑΑΤ να επιβληθεί στη LA FARM (μεταξύ άλλων εταιριών) πρόστιμο για παραβάσεις στα… ισοζύγια γάλακτος. Μιλάμε για πταίσμα μπροστά στην αθλιότητα και την παρανομία της νοθείας, της «μαϊμού» φέτας. Είναι σαν να πιάνεις έναν αρχιγκάνγκστερ και να του βάζεις πρόστιμο επειδή οδηγούσε χωρίς ζώνη!

Τι μας λέει όλο αυτό; Οτι προσπαθούσαν να κάνουν «αβαβά» και το σκάνδαλο της «μαϊμού» φέτας στην ελληνική αγορά, όπως έκαναν «αβαβά» το σκάνδαλο της «μαϊμού» φέτας σε Σουηδία και Γερμανία!

Κατόπιν αυτών, δικαιούμαστε να χαρακτηρίσουμε τον Λιβανό, τον Μητσοτάκη και τους παρατρεχάμενούς τους, πολιτικούς απατεώνες και ολετήρες της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…