Και ο Μακρόν καταδικάζει τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενημερώθηκε αργά χθες από την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για τα αποτελέσματα των ερευνών για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, «καταδικάζοντας μια απαράδεκτη επίθεση», ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ.

5aa6be4e1dc524a8178b457c 3

«Η Μέι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη χρήση μιας νευροτοξικής ουσίας στην απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ και αναμένει απαντήσεις από την Ρωσία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε μια απαράδεκτη επίθεση και επανέλαβε τη δέσμευση της Γαλλίας στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας της χρήσης χημικών όπλων», υπογράμμισε η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σε αντίθεση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στις κατηγορίες του Λονδίνου ότι η Μόσχα είναι εξαιρετικά πιθανό να ευθύνεται για τη δηλητηρίαση.

Λίγο νωρίτερα, η Μέρκελ δήλωσε ότι η κυβέρνησή της παίρνει «εξαιρετικά σοβαρά» την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης για την ευθύνη της Ρωσίας, καλώντας την Μόσχα «να παράσχει γρήγορα απαντήσεις στα νόμιμα ερωτήματα της Βρετανίας».

Στη τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέι ο Μακρόν διαβεβαίωσε για την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες μέρες.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…