Και ο διευθυντής ασφαλείας της ΕΥΠ υπό παρακολούθηση από το Predator

Σήμερα Σάββατο, οι πηγές του Documento επιβεβαίωσαν ότι είναι ο Τάσος Παπαγεωργίου και πρόκειται για τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ.

Υπο παρακολούθηση από το σύστημα Predator βρισκόταν, εκτός από τον υποδιοικητή της ΕΥΠ, και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Υπηρεσίας, Τάσος Παπαγεωργίου.

Το όνομά του βρίσκεται στη δεύτερη μεγάλη λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει αύριο το Documento, ωστόσο το συγκεκριμένο όνομα δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όταν η εφημερίδα πήγε στο τυπογραφείο.

Ωστόσο, σήμερα Σάββατο, οι πηγές του Documento επιβεβαίωσαν ότι είναι ο Τάσος Παπαγεωργίου και πρόκειται για τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον πρώτο πολιτικό υπάλληλο που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, αφού στο παρελθόν το συγκεκριμένο πόστο ανατίθετο σε αξιωματικούς. Μάλιστα, ο προηγούμενος αξιωματικός της Αστυνομίας που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, πριν αντικατασταθεί από τον Τάσο Παπαγεωργίου, είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία, δηλώνοντας σιβυλλικά στους συναδέλφους του: «Φεύγω γιατί δε θέλω να πάω φυλακή».

Ο Τάσος Παπαγεωργίου, εκτός από την εξαιρετικά σημαντική ιδιότητά του στην ΕΥΠ, είναι επίσης κουνιάδος του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος με τη σειρά του είναι προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αποκάλυψε το Documento την προηγούμενη εβδομάδα, και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους παρακολουθούμενους από το Predator. Συνεπώς, η παρακολούθηση του Τάσου Παπαγεωργίου, ενδέχεται να γινόταν και με σκοπό να εντοπιστούν πληροφορίες που αφορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω της κοντινής τους σχέσης.

Στο Documento της Κυριακής, δημοσιεύονται δεκάδες νέα ονόματα ατόμων που στοχοποιήθηκαν από το σύστημα Predator, ως συνέχεια των συνταρακτικών αποκαλύψεων που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα προκαλώντας πολιτικό σεισμό.

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Βρέθηκε υπό παρακολούθηση, με αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια,…

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία…