Και ο «αρχιστράτηγος» Μπογδάνος «μπήκε» στην πλατεία Εξαρχείων

Κομμάτι της αστυνομικής επιχείρησης στα Εξάρχεια θεωρεί πως ήταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος  

mpogdanos

Τον ενθουσιασμό και την έντονη ικανοποίησή του από το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χθες βράδυ στα Εξάρχεια στον απόηχο της πορείας του Πολυτεχνείου δε δίστασε να κρύψει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1. 

Με περισσή υπερηφάνεια για το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδόθηκε σε ένα ακόμη ακροδεξιό παραλήρημα και να το παίξει «αρχιστράτηγος».

Αφού λοιπόν προχώρησε σε επίδειξη δύναμης, λέγοντας πως έχει φίλους ματατζήδες που μάλιστα του στέλνουν και θερμά μηνύματα υποστήριξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τόνισε ότι έχει πολύ Καλές επαφές με την ελληνική αστυνομία, πανηγύρισε για την εισβολή της Αστυνομίας στα Εξάρχεια μιλώντας σαν να είχε «πόστο» στην οργάνωση της αστυνομικής επιχείρησης, και ως άλλος «αρχιστράτηγος» στον πόλεμο, είπε με το γνωστό προκλητικό του ύφος: 

«Τουρίστας ήταν η ελληνική δημοκρατία τόσα χρόνια. Χτες κάνοντας κάτι αδιανόητο για πολλούς, την ώρα που το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ήταν στην πορεία μπήκαμε μέσα και μαζέψαμε τις βάσεις τους στην πλατεία Εξαρχείων. Μετά αποκλείσαμε την πλατεία Εξαρχείων και κρατήσαμε το Πολυτεχνείο όλο το βράδυ».

Όταν μάλιστα δημοσιογράφος της εκπομπής αντέδρασε λέγοντάς του ότι είναι βουλευτής, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για να περιγράψει την αστυνομική επιχείρηση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επέμενε στα «μπήκαμε» και «κρατήσαμε» την πλατεία Εξαρχείων, χωρίς να εντοπίζει ότι έχει πέσει σε κάποιο ατόπημα.

Ο δημοσιογράφος, στη συνέχεια, μάλιστα, του είπε ότι μάλλον «φαντασιώνεται κάποια στολή» για να κάνει ακόμα πιο προφανές το ότι το αφήγημά του παραπέμπει σε άλλου τύπου καθεστώτα, σίγουρα όχι δημοκρατικά, για να γίνει δέκτης ενός ακόμα απροκάλυπτου, ασυνάρτητου, παραληρήματος – σε υψηλούς, πάντα, τόνους – με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να τον κατηγορεί ότι υπερασπίζεται «μπαχαλάκηδες» και «δολοφόνους», χωρίς, όπως ήταν αναμενόμενο, να δίνει καμιά ουσιαστική απάντηση σχετικά με τον λαϊκίστικο, αντιθεσμικό και ακροδεξιό του λόγο.

«Η είδηση της ημέρας. Μπήκε ο κ. Μπογδάνος στα Εξάρχεια.» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να διατείνεται φωνασκώντας, πως «εκφράζει την πλατιά πλειοψηφία του ελληνικού λαού», με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, που ζητούσε για ώρα τον λόγο, να απευθύνεται στον εν εξάλλω Κωνσταντίνο Μπογδάνο, λέγοντάς του ειρωνικά «αρχιστράτηγε, τελείωσε η επέλαση, μπορώ να πάρω τον λόγο;».

Ολόκληρο το τηλεοπτικό πάνελ έδειξε να αντιδρά στην επίδειξη δύναμης, ακροδεξιού λόγου και αντιθεσμικής συμπεριφοράς του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ωστόσο ο ίδιος δε φάνηκε να αντιλαμβάνεται τι εποχών ιδέες εκπροσωπεί.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…