«Και μετά αυτός είπε» – Ο Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος του Εδεσσαϊκου για τις Πρέσπες

Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσπάθησε από το βήμα της Βουλής να μαζέψει τις δικές του δηλώσεις σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχικά, ένθερμος υποστηρικτής της ψηφοθηρικής ακροδεξιάς ΝΔ που είχε απλώσει το χέρι για να μαζέψει ότι μπορεί από τους εθνικιστές, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πιστός στη γραμμή του κόμματος, όσο το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση ψάρευε στα όχι και τόσο θολά νερά των συντηρητικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας και ήταν πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ύστερα ήρθε η «υπεύθυνη στάση» αφού το κόμμα του έγινε κυβέρνηση για να κάνει στροφή 180 μοιρών και σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής ένιωσε ότι μιλά στο ακροατήριό του και οι «έξω» δεν τον ακούν, για να ξαναθυμηθεί ότι οι Πρέσπες και η επίλυση του Μακεδονικού είναι μια κακή συμφωνία που η κληρονομήθηκε στη ΝΔ. 

Συνεχίζοντας το αφήγημα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», ο υπουργός -πλέον- κ. Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο για μονταζιέρα του Μαξίμου που παραποίησε τα όσα είπε. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέφερε ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων» και δήλωσε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης ΝΔ είναι να βελτιώσει μια «κακή συμφωνία».

«Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν για να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για την Συμφωνία των Πρεσπών και εξήγησε: «όμως αυτή η Συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναλύοντας τα περιθώρια βελτίωσης των διατάξεων της Συμφωνίας υπογράμμισε πως: «Δύο είναι τα πεδία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε το πεδίο της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να τα ενισχύσουμε και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται. Και φυσικά να κατοχυρώσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την αυθεντικότητα τους. Δεύτερο πεδίο τα θέματα του αλυτρωτισμού. Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου»

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προτρέχει λέγοντας χαρακτηριστικά: : “Δεν συνυπογράφουμε την Συμφωνία, την κληρονομήσαμε, θα προσπαθήσουμε μέσα στο στενό πλαίσιο που αυτή περιγράφει να βελτιώσουμε την πραγματικότητα την οποία δημιουργεί. Κι αυτό θα το κάνουμε με συνέπεια, με εργατικότητα με διεθνείς συμμαχίες και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την θέση της χώρας, γιατί οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα σήμαινε ότι θα έχουμε απολέσει το βασικό μας όπλο που ήταν το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και από την άλλη θα είχαμε χάσει την ενδιάμεση συμφωνία η οποία προέβλεπε τον τρόπο με τον οποίο αυτό το κράτος εκπροσωπείτε στους διεθνείς οργανισμούς”.

“Αυτό το είπαμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές, πήραμε την συγκατάθεση του ελληνικού λαού και του λαού της Μακεδονίας και σας το λέω και εγώ ως γόνος Μακεδόνων και είμαστε βέβαιοι ότι επιβάλλοντας την ιστορική μας κληρονομιά, επιβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από την Μακεδονία, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις που φέρουν στα προϊόντα τους το όνομα Μακεδονία και βέβαια παρακολουθώντας την πορεία μέσα στην ΕΕ θα μπορέσουμε ακόμα και αυτή την κακή συμφωνία να την κάνουμε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της προς τους Έλληνες πολίτες, προς τις εθνικές διεκδικήσεις, προς τις ελληνικές επιχειρήσεις”, κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Προς ενθύμηση του κ. υπουργού, πριν λίγες μέρες, ο ίδιος δήλωνε, ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών»!

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα της Ευρώπης έχουν…

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική δράση προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με…