…«Και με το φως του λύκου επανέρχονται»: Η εποχή των τεράτων

Βέβαια, η λογοκρισία έχει στάδια. Η έλλειψη χρηματοδότησης είναι το ένα. Η συκοφαντία το άλλο. Η ποινικής δίωξη είναι το έσχατο. Αυτό που συμβαίνει τώρα εις βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου χαρακτήρα.

5e500d11825e6378317d47c2 0 1

Ας το δούμε ελαφρώς αποκομμένοι από τα καθ’ υμάς: Το Δόγμα Τραμπ πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όταν ήταν πλέον ετοιμοθάνατο. Αυτήν την στιγμή την alt right την αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Ο Τραμπ έχει ήδη ηττηθεί στις Πολιτείες, αφού επί πέντε χρόνια έσπερνε μίσος, ρατσισμό, ψευδείς ειδήσεις και λογοκρισία.

Αλλά ας μιλήσουμε για την λογοκρισία. Από την αρχή της κρίσης η Ελλάδα καταφέρνει να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα ελεύθερου λόγου στην Ευρώπη. Κανένας δεν θα μπορέσει να ξεχάσει εκείνο το αμίμητο “Τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το Ναι;” του δημοψηφίσματος. Τότε ο λαός γύρισε την πλάτη του στα συστημικά ΜΜΕ. Και το σύστημα γύρισε την πλάτη του στην ελεύθερη δημοσιογραφία.

Βέβαια, η λογοκρισία έχει στάδια. Η έλλειψη χρηματοδότησης είναι το ένα. Η συκοφαντία το άλλο. Η ποινικής δίωξη είναι το έσχατο. Αυτό που συμβαίνει τώρα εις βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου χαρακτήρα. Δολοφονίας, για την ακρίβεια. Ένας δημοσιογράφος που αποκαλύπτει ένα εξ των μεγαλύτερων σκανδάλων της δεκαετίας, είναι τώρα υπόλογος. Πάλι καλά να λέμε, σε άλλες χώρες τους δολοφονούν. 

Το είχε ζητήσεις ο πρωθυπουργός, το είχε ζητήσει ο Άδωνης Γεωργιάδης. Δε μιλάμε για σκευωρία εις βάρος τους, μιλάμε για μια υπόθεση γεμάτη στοιχεία, όπως γεμάτη στοιχεία ήταν η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Βρισκόμαστε, λοιπόν, “ανάμεσα Σύρο και Τζιά”. Το θέμα, φυσικά, δεν είναι ο Κώστας Βαξεβάνης αυτός καθεαυτός, αλλά τι αντιπροσωπεύει μία τέτοια δίωξη. Όταν ανοίγει ο χορός, παίρνει πολλούς μαζί του 

Κάθε ελεύθερος δημοσιογράφος κινδυνεύει σε αυτήν την χώρα, κάθε αντικυβερνητική φωνή, κάθε έρευνα σκανδάλων είναι επικίνδυνη και τιμωρείται. Αυτό σημαίνει η δίωξη του Βαξεβάνη, γι’αυτό και ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή. 

Γι’αυτό και ο Πορτοσάλτε έσκουζε πως η Αυγή πρέπει να κλείσει, επειδή “την πληρώνει ο ελληνικός λαός”.

Γι’ αυτό δεν μπορούν να επιζήσουν οι ανεξάρτητες εφημερίδες.

Γι’αυτό ο κόσμος προτιμά να ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι χαμηλή η ποιότητα της δημοσιογραφίας στη χώρα; Είναι απαράδεκτα χαμηλή, μόνο λίγες φωτεινές εξαιρέσεις υπάρχουν. Κι η ποιότητα είναι χαμηλή και τα “μαγαζιά” δεν είναι ελεύθερα. 

Αλλά,αν το δούμε στον ιστορικό του κύκλο, αυτό που ξεκίνησε ο Τραμπ στην Αμερική και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στη μήτρα του κακού ηττήθηκε παταγωδώς. Αγάντα και στα δικά μας. Μέχρι τότε, να μιλάμε, να μιλάμε, να μιλάμε. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…