Και ηγετικός και… μεγαλόψυχος ο Δένδιας: Ό,τι κάνω είναι σε συνεργασία με Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος δεν έχει να φοβάται τίποτα... προς το παρόν

5019873 0

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter, σε μια προσπάθεια να κοπάσει η εσωκομματική θύελλα που έχει ξεσπάσει από χθες με αφορμή τη διαγραφή Μπογδάνου.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων», αναφέρει ο κ. Δένδιας. Στη συνέχεια τονίζει ότι:

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία» προσθέτει και καταλήγει:

«Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση Δένδια να «καθησυχάσει» το κοινό της ΝΔ αλλά και τον πρωθυπουργό τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο είναι εξίσου προφανές πως η χθεσινή του εμφάνιση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό. Εξάλλου ακόμα και η διαγραφή Μπογδάνου ήρθε σαν αποτέλεσμα της οργής Δένδια όχι της βούλησης Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά επικύρωσε μια προειλημμένη απόφαση…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το χθεσινό στιγμιότυπο στη βουλή, όταν ο Νίκος Δένδιας εξεράγη εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο τόνισε με  ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια», σχολιάζοντας τη συμπόρευση με τον Κασιδιάρη.