Και η Βόρεια Κορέα τον… χαβά της: Εκτόξευσε κι άλλο βαλλιστικό πύραυλο

Η εκτόξευση έγινε την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου της Τρίτης

AP - Πυραυλος Κορεα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, μετέδωσε τα ξημερώματα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος έπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ καταγράφεται λιγότερες από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα, η εκτόξευση έγινε ακριβώς την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που έγινε προχθες Τρίτη.

Οι πρόσφατες οπλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ αποτελούν «μέτρα ανταπόδοσης» στα πρόσφατα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και στην ανάπτυξη στην περιοχή πόρων όπως πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, που έχουν πλέον φθάσει τις έξι από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποτελούσαν «δίκαιη αντίδραση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ που προκαλούν κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΞ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…