«Και εσείς βασανίζατε τους… μαύρους»

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε  από την κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δημοσκοπήσεις. Επρεπε όμως να περιμένει ότι κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί...

mafia

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ελεγχθούν «οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων», τόσο μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, ύψους 42 εκατ. ευρώ, όσο και με «κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις», αλλά και η συμφωνία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αιφνιδίασαν το μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη αντίδρασή του ήταν αμήχανη.

Είπε (σε ελεύθερη απόδοση) ότι εσείς κάνατε χειρότερα όταν ήσασταν στα πράγματα, θυμήθηκε την περίπτωση Καλογρίτσα, ο οποίος (για να μην ξεχνιόμαστε) είχε χαρακτηριστεί από τη Ν.Δ. αναξιόπιστος, αλλά στη συνέχεια έγινε αξιόπιστος επειδή τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάει σε διεύρυνση της… εξεταστέας ύλης περιλαμβάνοντας και την περίοδο 2015-2019.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα εστιάσει η Δεξιά, ποντάροντας στο γεγονός ότι ελέγχει τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία θα τη βοηθήσουν με τις ερευνητικές πρωτοβουλίες τους σαν κι αυτές που αφορούσαν τη… βίλα του Τσίπρα στο Σούνιο για να αλλάξει την ατζέντα. Επειδή έχει πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια της και φοβάται μη γίνει καμιά στραβή δεν πρόκειται να υποδυθεί ρόλους που δεν έχει διδαχτεί από τους σκηνοθέτες της παράταξης σε όλη τη διαδρομή της.

Δεν θα ισχυριστεί ότι το παρελθόν της είναι καθαρό. Αυτή ξέρει ότι είναι κακόφημο, ο κόσμος επίσης το ξέρει και αυτή ξέρει ότι ο κόσμος ξέρει. Θα επιλέξει τον συμψηφισμό με λογικές του τύπου «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» (το γνωστό ανέκδοτο της ψυχροπολεμικής εποχής), «δεν δικαιούστε να ομιλείτε γιατί κάνατε τα ίδια και χειρότερα», «δύο στελέχη σας πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο -το ένα για οργάνωση σκευωρίας, το άλλο για παράβαση καθήκοντος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών», οπότε είστε κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι.

Εχει την πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή, θα κάνει ό,τι γουστάρει, θα προστατεύσει τους δικούς της, θα ενοχοποιήσει τους άλλους, θα καλεί όποιους μάρτυρες τη βολεύουν και θα απορρίπτει τους μάρτυρες που θα προτείνουν τα άλλα κόμματα, τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης θα στοχοποιήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους της διακινώντας πληροφορίες της συμφοράς, εκτοξεύοντας δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν ανάγκη κατασκευάζοντας και σκάνδαλα, σαν κι αυτά που… έβγαλαν τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να αναδιπλωθούν και κάποιοι από τους δράστες αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε και από την κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ρηγματώσει το εναντίον του μέτωπο και εξεπλάγη που τα μικρότερα κόμματα εγκατέλειψαν τη γραμμή του διμέτωπου που εφάρμοζαν μέχρι τώρα σε όλα τα επίπεδα. Επρεπε όμως να περιμένει ότι κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Δεν θα έχει διάρκεια, ωστόσο για την ώρα τη βγάζει από τη βολή της. Αλλωστε εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ τη λίστα Πέτσα και τον ρόλο ορισμένων εταιρειών έχουν καταγγείλει και τα άλλα κόμματα. Προσφάτως η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε σε εταιρεία κατηγορώντας την για πειραγμένη (επιεικής λέξη) μέτρηση σχετικά με τη μάχη στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ηγεσία.

Το ΚΚΕ είναι σταθερά επιφυλακτικό με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημ. Κουτσούμπας είχε πει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Καλά, δεν είναι και τίποτε καινούργιο ο τρόπος που γίνονται οι δημοσκοπήσεις -δεν λέω όλες- και πολλές τι ρόλο υπηρετούν» (4/12/2020). Με βάση τους συσχετισμούς που υπάρχουν στο Κοινοβούλιο και στην περιοχή της ενημέρωσης δεν πρέπει να περιμένουμε ότι η εξεταστική θα ρίξει άπλετο φως (κλισέ) στην υπόθεση.

Ανάγωγα

Η υπουργός Παιδείας κατάφερε να βγάλει τους εκπαιδευτικούς στον δρόμο. Αυτό πρέπει να της… πιστωθεί. Στην ίδια βεβαίως δεν αρέσει, όπως και στον πολιτικό προϊστάμενό της. Το κίνημα όμως οφείλει να την ευχαριστήσει. Πάντα τέτοια.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…