Newsroom

Newsroom

Και επισήμως καταζητούμενοι Ξηρός, Μαζιώτης και Ρούπα (αλλά όχι η Σέχτα Επαναστατών)

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η επικήρυξη του Σάββα Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη, της Πώλας Ρούπα και των δύο άγνωστων …

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η επικήρυξη του Σάββα Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη, της Πώλας Ρούπα και των δύο άγνωστων  δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, έναντι συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2014, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Προκηρύσσουμε χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε θα παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια αρχή που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των:

α. ΞΗΡΟΥ Χριστόδουλου του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, γεν. 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου

β. ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 1971 στην ΄Εδεσσα Πέλλας

γ. ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, γεν. 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας

σε βάρος των οποίων εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και

δ. των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 1−11−2013 και ώρα 19.05΄, στην οδό Λεωφ. Ηρακλείου 426 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

2. Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €), για κάθε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις».

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, αποσκοπεί στην πάταξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, με αυτή τη λογική, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πως από τη λίστα των επικηρυγμένων για τρομοκρατία λείπει… μία ολόκληρη τρομοκρατική οργάνωση, η Σέχτα Επαναστατών, που ευθύνεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και ενός αστυνομικού.

Άραγε «ξέχασαν» τη Σέχτα Επαναστατών; Μήπως δεν τη θεωρούν αρκετά επικίνδυνη; Μήπως ξέρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν; Ή την έχουν εξαρθρώσει και μας το κρατούν μυστικό;

Το τι ακριβώς συμβαίνει με την οργάνωση αυτή παραμένει ένα μυστήριο, για το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν απαντήσεις – αν όχι σε μας, τότε σίγουρα στον αδελφό του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλή, που έχει καταγγείλει ότι γνωστός δημοσιογράφος απειλούσε τον αδελφό του ότι θα τον σκότωνε και θα το «φόρτωνε» στη Σέχτα Επαναστατών, όμως η καταγγελία αυτή δεν έχει διερευνηθεί…